DOLAR 32,4001 -0.09%
EURO 34,6296 -0.54%
ALTIN 2.391,41-1,78
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Turistlerden Yunan Adalarına Yoğun İlgi

Türk Turistlerden Yunan Adalarına Yoğun İlgi

ABONE OL
Nisan 17, 2024 21:07
Türk Turistlerden Yunan Adalarına Yoğun İlgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazan Bayramı’nda Kapıda Vize Uygulaması

Türkiye’den Yunanistan’ın Midilli, Sakız, Samos, Kos ve Rodos adaları için uygulamaya konulan kapıda vize, tatil döneminde Türk vatandaşlarından yoğun ilgi gördü.

20 Bin Türk Turist 5 Adada Tatil Yaptı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği İzmir Bölge Temsil Kurulu Başkanı Kıvanç Meriç, 5 adaya 9 günlük tatil sürecinde toplam 20 bin Türk turistin giriş yaptığını açıkladı.

“Müşteri İstilası Olacak”

Meriç, geçen yıla göre talepte ciddi bir artış olduğunu belirterek, “Bu sene Yunanistan adalarına ciddi bir müşteri istilası olacak. Turizmde çok güzel bir bayram geçirdik. Otellerin buna ihtiyacı vardı. Kış boyunca kapalı kalan oteller, personel girişini erkene çekmiş oldu ve genel olarak oteller yüzde 100 doluluk oranlarıyla açılış yapmış oldu. Bu gelişmeler sezonun güzel geçeceğini gösteriyor” dedi.

“Korkulacak Bir Durum Yok”

İsrail-İran arasındaki gerilimin turizme etkisine de değinen Meriç, “Bu durumun yurt dışındaki müşterileri biraz rahatsız etmeye başladığını gözlemliyoruz. Ancak korkulacak bir durum olmadığını düşünüyoruz. Coğrafya olarak hassas bir bölgede bulunuyoruz ve bu tür durumlar turizmi etkileyebilir ancak endişe edecek bir durum yok” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.