DOLAR 32,2192 0.12%
EURO 35,0202 0.08%
ALTIN 2.506,11-0,16
BITCOIN 22861805,91%
İstanbul
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İBB Şehir Tiyatroları Kurucusu Muhsin Ertuğrul’un Ölüm Yıl Dönümü Anıldı
  • Kolay Haber
  • Magazin
  • İBB Şehir Tiyatroları Kurucusu Muhsin Ertuğrul’un Ölüm Yıl Dönümü Anıldı

İBB Şehir Tiyatroları Kurucusu Muhsin Ertuğrul’un Ölüm Yıl Dönümü Anıldı

ABONE OL
Nisan 29, 2024 21:20
İBB Şehir Tiyatroları Kurucusu Muhsin Ertuğrul’un Ölüm Yıl Dönümü Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İBB Şehir Tiyatroları’nda Muhsin Ertuğrul’un Anısına Tören Düzenlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları’nın kurucusu olan Muhsin Ertuğrul, ölümünün 45. yılında kabri başında anıldı. Anma töreninde konuşan İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, “Bu yıl dönümünde burada daha kalabalık olmayı umut ederdim. Çok büyük emeklerle bugün tiyatromuz bu hale gelmiş” dedi.

Hilmi Zafer Şahin: Ertuğrul Olmasaydı Tiyatro Nasıl Gelişirdi?

Şehir Tiyatroları Eski Genel Yayın Yönetmeni ve Baş Dramaturg Hilmi Zafer Şahin, “Muhsin Ertuğrul olmasaydı ne olurdu? O olmasaydı tiyatro kurumsallaşabilir miydi? Tiyatro okulları açılabilir miydi?” şeklinde konuşarak Ertuğrul’un tiyatro dünyasına katkılarını vurguladı.

Hüseyin Köroğlu: Ertuğrul’un Mirasına Sahip Çıkıyoruz

Oyuncu Hüseyin Köroğlu, çağdaş Türk tiyatrosunun kurucularından biri olan Muhsin Ertuğrul’u anarak, “Biz de onun evlatları olarak, bizlere emanet ettiği çağdaş bayrağı, mutlaka bizden sonraki nesillere iletmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Betül Arım: Ertuğrul’un Disiplini ve Çalışma Azmi Örnek Alınmalı

Oyuncu Betül Arım, Muhsin Ertuğrul ve eşinin özel kişiler olduğunu belirterek, “Türk tiyatrosunun kurucusu, babası, her şeyi. Galiba Muhsin Bey’in en önemli özelliklerinden birisi de disiplinli oluşu, bitmeyen çalışma azmi” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Ertuğrul’un Kabri Ziyaret Edilerek Anıldı

Konuşmaların ardından Muhsin Ertuğrul’un kabrine karanfil bırakılarak, Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden biri olan Ertuğrul’un anısı saygıyla yad edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.