DOLAR 32,2995 0.11%
EURO 34,8971 0.07%
ALTIN 2.436,400,17
BITCOIN %
İstanbul
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Van Kedileri Yeni Yavrularıyla Sevindirdi!

Van Kedileri Yeni Yavrularıyla Sevindirdi!

ABONE OL
Nisan 27, 2024 21:19
Van Kedileri Yeni Yavrularıyla Sevindirdi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde Sevimli Misafirler

Van kedileri, farklı göz renkleri ve bembeyaz tüyleriyle tanınan ünlü kedilerdir. Bu özel kediler, koruma altında oldukları Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde özenle bakılmaktadır. Her mevsim ziyaretçi çeken bu sevimli kediler, 2024 yılının ilk yavrularını dünyaya getirdi.

Van Kedi Villası’nda Doğum Sezonu Başladı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, Van Kedi Villası’nda yıl boyunca 3 parti halinde doğumlar olacağını belirtti. Bu yılın ilk doğumlarının tamamlandığını söyleyen Prof. Dr. Kaya, doğum oranlarında geçen yıla göre ciddi bir artış yaşandığını açıkladı.

“BÜYÜK ARTIŞ: 25 Kedi, 65 Yavru”

Geçen yıl ilk doğumlarda 35 yavru kedi dünyaya gelen Van kedileri, bu yıl büyük bir artışla 25 kedinin 65 yavruyu dünyaya getirdi. Prof. Dr. Kaya, bu artışın sevindirici olduğunu vurgulayarak, “Van Kedi Villası 365 gün boyunca ziyaretçilere açıktır. Özenle bakılan kedilerimizi görmek isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.

Prof. Dr. Kaya, ziyaretçi sayısında da ciddi bir artış olduğunu belirterek, Van kedilerinin korunması ve popülasyonunun artırılması için ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.