DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Squid Game’ Oyuncusuna Verilen Cezanın Yankıları

‘Squid Game’ Oyuncusuna Verilen Cezanın Yankıları

ABONE OL
Mart 15, 2024 21:07
‘Squid Game’ Oyuncusuna Verilen Cezanın Yankıları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oyuncu O Yeong-su’ya Verilen Ceza Sosyal Medyada Gündem Oldu

‘Squid Game’ dizisinde rol alan oyuncu O Yeong-su’nun aldığı ceza, Suwon Bölge Mahkemesi’nde gündem yarattı. Mahkemede verilen karara göre O Yeong-su, iki yıl ertelemeli sekiz ay hapis cezasına çarptırıldı ve 40 saatlik cinsel şiddet tedavi programına katılması şartı getirildi.

Oyuncu Karara İtiraz Edeceğini Açıkladı

O Yeong-su, mahkeme çıkışında gazetecilere karara itiraz etmeyi düşündüğünü belirtti. Ancak temyize gitmek için yedi günlük bir süresi bulunuyor. Aksi takdirde kararın onanacağı ifade ediliyor.

Kadın Hakları Grubu Kararı Memnuniyetle Karşıladı

Güney Kore’deki Womenlink adlı kadın hakları grubu, O Yeong-su’nun cezasını memnuniyetle karşıladı ve oyuncuyu mağdurdan özür dilemeye çağırdı. Grup, yayınladığı yazıda O Yeong-su’nun davranışlarını kınayarak cinsel şiddet konusundaki duyarlılığı vurguladı.

O Yeong-su’nun Geçmişi

2017 yılında cinsel tacizle suçlanan 79 yaşındaki oyuncu, suçlamaları reddetmişti. 2022 yılında tekrar gündeme gelen dava sonucunda O Yeong-su, hapis cezası almıştı. Ancak oyuncu, ‘Squid Game’ dizisindeki performansıyla Altın Küre ödülünü kazanmış ve Güney Koreli bir oyuncu olarak bu ödülü alan ilk kişi olmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.