DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arif Keskiner, Türk Sinemasının Usta Yapımcısı Hayatını Kaybetti
  • Kolay Haber
  • Magazin
  • Arif Keskiner, Türk Sinemasının Usta Yapımcısı Hayatını Kaybetti

Arif Keskiner, Türk Sinemasının Usta Yapımcısı Hayatını Kaybetti

ABONE OL
Mart 12, 2024 21:08
Arif Keskiner, Türk Sinemasının Usta Yapımcısı Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yazar Almula Merter Churm’un Duyurusu

Türk sinemasının usta yapımcılarından Arif Keskiner, 86 yaşında hayata veda etti. Keskiner’in vefat haberi, yazar Almula Merter Churm’un Instagram hesabından yapılan duyuruyla kamuoyuna duyuruldu.

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın Açıklaması

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, Arif Keskiner’in vefatıyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Vakfımızın kuruluşundan bu yana hep yanımızda olan, sinemamızın pek çok önde gelen yapıtında emeği olan sevgili ağabeyimiz Arif Keskiner’i kaybetmenin acısı içindeyiz. Başımız sağ olsun…” ifadelerine yer verdi.

Arif Keskiner Kimdir?

1938 yılında Adana’da doğan Arif Keskiner, Türk sinemasına önemli katkılar sağlamış bir isimdir. İstanbul Sultanahmet Ticaret Lisesi ve İstanbul Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu mezunu olan Keskiner, kariyerine sinema sektöründe adım atmıştır.

Keskiner, Türkiye’ye döndükten sonra birçok başarılı filmde yapımcı, senarist ve yönetmen olarak görev almıştır. ‘Otobüs’, ‘Kapıcılar Kralı’, ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’, ‘Maden’, ‘Köşeyi Dönen Adam’ ve ‘Piyano Piyano Bacaksız’ gibi filmlerin prodüktörlüğünü üstlenmiş ve Türk sinemasına önemli eserler kazandırmıştır.

Aynı zamanda Halit Çapın’ın ‘Bay Alkolü Takdimimdir’ adlı hayat hikayesinden TRT’ye üç bölümlük ilk diziyi çeken Keskiner, sinema ve televizyon dünyasında iz bırakan bir isim olmuştur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.