DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22358322,38%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Selçuk Bayraktar: “Türk Mühendislerinin Geliştirdiği İHA’lar Önemli Görevlerde”
  • Kolay Haber
  • Teknoloji
  • Selçuk Bayraktar: “Türk Mühendislerinin Geliştirdiği İHA’lar Önemli Görevlerde”

Selçuk Bayraktar: “Türk Mühendislerinin Geliştirdiği İHA’lar Önemli Görevlerde”

ABONE OL
Mayıs 23, 2024 23:19
Selçuk Bayraktar: “Türk Mühendislerinin Geliştirdiği İHA’lar Önemli Görevlerde”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bezmialem Vakıf Üniversitesinde düzenlenen Sağlık Bilimleri ve Teknoloji Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulundu.

İHA’ların Önemi Vurgulandı

Selçuk Bayraktar, Baykar’ın milli İHA’larının geliştirilme sürecine ilişkin bir sunum yaptı ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin hayatını kaybettiği helikopter kazasında görev alan Bayraktar AKINCI’nın 2019’da ilk uçuşunu gerçekleştirdiğini belirtti.

KIZILELMA’nın Üretim Süreci

Baykar, KIZILELMA projesi ile dünyanın 1 numarası olacak İHA’ları geliştirdiklerini vurgulayan Bayraktar, “KIZILELMA, tüm dünyada havacılıkta gittiği yeri temsil ediyor. 1-2 ay içinde üretim prototipleri ve versiyonunu uçurmaya başlayacağız. Bu yıl 3 adet KIZILELMA’yı üreteceğiz ve seri üretime geçeceğiz.” dedi.

Türkiye’nin Teknoloji Gücü

Bayraktar, Baykar’ın tüm projeleri kendi öz kaynaklarıyla geliştirdiğini vurgulayarak, “Böyle bir teknoloji şirketi, Türkiye’de ve dünyada nadir bulunur. Bayraktar TB2 dünyada en fazla ülkeye ihraç edilen insansız hava aracı oldu.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.