DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BM Genel Kurulu Yapay Zeka Teknolojileri Oturumu

BM Genel Kurulu Yapay Zeka Teknolojileri Oturumu

ABONE OL
Mart 21, 2024 23:05
BM Genel Kurulu Yapay Zeka Teknolojileri Oturumu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Öncülüğünde Yapay Zeka Kararı Oybirliğiyle Kabul Edildi

BM Genel Kurulunda yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesi, kullanımı, erişilebilirliği ve dağıtımı hakkında önemli bir oturum düzenlendi. Bu oturumda, ABD öncülüğünde ve 123 ülkenin desteğiyle oluşturulan “küresel ölçekte güvenli yapay zeka sistemleri” hedefini içeren karar, oybirliğiyle kabul edildi.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Konuya İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, oylama öncesi yaptığı konuşmada, “Dünyanın sınırlı konuda hemfikir olduğu bu dönemde, bu kararın önemi belki de ilerlemeye yönelik geniş çaplı bir uzlaşmaya varılmasıdır.” şeklinde konuştu. Karar, yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesi, kullanımı, erişilebilirliği ve dağıtımı hakkında genel çerçeve oluşturarak bu alanda uluslararası güvenliği sağlamaya yönelik yasal düzenlemeler için temel oluşturuyor.

Eğitim ve Sağlık Alanında Yapay Zeka Desteklenecek

Karar, gelecekte alınacak kararlara gelişmekte olan ülkelerin de katılımını amaçlayarak, tarım, eğitim, sağlık, afet öncesi uyarı gibi alanlarda yapay zeka teknolojilerinin kullanımını destekliyor. Devlet, kurum ve kişileri yapay zeka alanındaki düzenleyici kararnameleri geliştirmeye ve desteklemeye teşvik eden kararda, uluslararası hukuka aykırı veya yetersiz önlemlerle kullanımına karşı uyarılar yer alıyor.

Avrupa Parlamentosu (AP), yapay zeka teknolojilerinin topluma zarar verme ihtimaline göre risk temelli bir biçimde düzenlenmesini ve insan davranışını manipüle eden veya insanların zafiyetlerinden yararlanan biçimlerinin yasaklanmasını öngören yasayı 13 Mart’ta onaylamıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.