DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044112-2,45%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlıklı Baldır Kasları İçin 3 Etkili Egzersiz Hareketi

Sağlıklı Baldır Kasları İçin 3 Etkili Egzersiz Hareketi

ABONE OL
Mart 26, 2024 22:05
Sağlıklı Baldır Kasları İçin 3 Etkili Egzersiz Hareketi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1. Bir Duvara Yaslanın

Spor fizyoterapisti Paul Hobrough, baldır kaslarının sıkça zorlandığını ve esneme ihtiyacı duyduğunu belirtiyor. İlk hareket için omuz yüksekliğinin hemen üzerinde bir duvara ellerinizi yerleştirerek başlayın. Sağ ayağınızı duvara yerleştirin, sol ayağınızı geride tutarak kalçalarınızı duvara yaklaştırın. Bu esnemeyi her iki tarafta günde iki kez 30-45 saniye tutarak tekrarlayın.

2. Daha Derin Bir Esneme İçin Bir Adım Kullanın

Hobrough, topuklu ayakkabıların baldır kaslarını kısaltabileceğini belirtiyor. Bu nedenle farklı yükseklikteki topukluları kullanmak ve basamak veya merdiven gibi yüksekliklerde esneme yapmak önemli. Ayaklarınızı basamağa yerleştirerek yoğun ama acı vermeyen bir esneme hissi elde edene kadar topuğunuzu yavaşça aşağı indirip 30-45 saniye bekleyin.

3. Çömelmeyi ve Diz Çökme Hareketlerini Kullanın

Yoga eğitmeni Lexie Williamson, temel squat hareketinin baldırları esnetmek için harika bir yöntem olduğunu söylüyor. Eğer squat hareketi zor gelirse diz çökerek esneme hareketiyle başlayabilirsiniz. Dört ayak üzerinde durarak baldırlarınızı esnetmek için bacaklarınızı yavaşça uzatın ve gerginlik hissedene kadar bu pozisyonda kalın. Bu egzersizi her gün tekrarlayarak baldır kaslarınızı güçlendirebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.