DOLAR 32,2685 0.08%
EURO 34,7209 -0.18%
ALTIN 2.401,57-0,31
BITCOIN %
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Merdiven Çıkmanın Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkisi Araştırıldı
  • Kolay Haber
  • Sağlık
  • Merdiven Çıkmanın Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkisi Araştırıldı

Merdiven Çıkmanın Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkisi Araştırıldı

ABONE OL
Nisan 26, 2024 22:14
Merdiven Çıkmanın Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkisi Araştırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere’den Yapılan Çalışma

İngiltere’dan bilim insanları, merdiven çıkmanın kalp-damar hastalığı ve erken ölüm riskini azaltıp azaltmayacağını araştırdı.

Geniş Analiz Yapıldı

Dokuz çalışmayı ve 35 ile 84 yaşları arasındaki yaklaşık 500 bin kişiyi kapsayan geniş bir analiz gerçekleştirildi. Popülasyon hem sağlıklı katılımcılardan hem de daha önce kalp krizi veya kalp hastalığı öyküsü olanlardan oluşurken, çalışmalar merdiven sayısı ve tırmanma hızına bakılmaksızın dahil edildi.

Araştırmanın Sonuçları

Analiz sonucunda; merdivenleri kullanmanın herhangi bir nedenden ölüm riskini yüzde 24 ve kalp krizi, kalp yetmezliği ve felç dahil olmak üzere kardiyovasküler hastalık riskini yüzde 39 azalttığı ortaya çıktı.

Önemli Uyarı

Araştırmacılar, hareketsiz davranışlar ve buna bağlı sağlık risklerinin artmasıyla kardiyovasküler riskleri azaltmak için erişilebilir ve pratik stratejilerin keşfedilmesi gerektiğini belirtti. Verilere göre dünya çapında dört yetişkinden fazlası önerilen fiziksel aktivite seviyelerini karşılamıyor.

Merdiven Çıkmanın Önemi

East Anglia Üniversitesi’nden Dr. Sophie Paddock, “Merdivenleri veya asansörü kullanma seçeneğiniz varsa, merdivenleri tercih edin çünkü bu, kalbinize yardımcı olacaktır.” dedi. Kısa süreli fiziksel aktivitenin bile sağlık açısından faydalı olduğunu vurgulayan Dr. Paddock, merdiven çıkmanın günlük rutinlere entegre edilebilecek ulaşılabilir bir hedef olması gerektiğini söyledi.

Sonuç ve Teşvik

Araştırmanın sonuçları Yunanistan’da düzenlenen Avrupa Kardiyoloji Derneği’nin Koruyucu Kardiyoloji konferansında sunuldu. Dr. Paddock, insanları merdiven çıkmayı günlük yaşamlarına dahil etmeye teşvik edeceklerini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.