DOLAR 32,4849 0.12%
EURO 34,8018 -0.1%
ALTIN 2.427,19-0,31
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çin Bilim Akademisi’nden Yenilikçi İmplant Geliştirildi

Çin Bilim Akademisi’nden Yenilikçi İmplant Geliştirildi

ABONE OL
Nisan 2, 2024 22:05
Çin Bilim Akademisi’nden Yenilikçi İmplant Geliştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Bilim Akademisi, Nöral Kök Hücreleri ve İnorganik Materyaller Kullanarak Yenilikçi Bir İmplant Üretti

Çin Bilim Akademisi araştırmacıları, doku onarımı sürecini geliştirmek amacıyla nöral kök hücreleri ve inorganik materyalleri bir araya getirerek üç boyutlu yazıcıda yaklaşık 1 santimetre boyunda bir implant geliştirdi.

Implanta Hidrojel İçerisine Lityum, Kalsiyum ve Silikon İyonları Eklendi

Tedavinin başarı oranını arttırmak ve sinir ağındaki dallanmaları desteklemek için implanta hidrojel içerisine lityum, kalsiyum ve silikon iyonları da ekleyen bilim insanları, hidrojelin vücut sıcaklığında eriyerek biyomateryaller ve nöral kök hücreleri bıraktığını belirtti.

Omurilik Yaralanması ve Diğer Yaralanmalarda İmplantın Etkileri İncelendi

Araştırmacılar, implantı omurilik yaralanması sonucu felç kalmış farelerde test ettiklerinde sinir hücrelerinin yardımıyla omurilikteki lezyon boşluğunun azaldığını ve farelerin 8 hafta içinde arka bacak hareketini geri kazandığını gözlemledi. Ayrıca kafatası yaralanması ve kas yırtığı olan fareler üzerinde yapılan çalışmalarda da implantın kemik ve kas onarımını hızlandırdığı belirlendi.

Yenilikçi İmplantın Geleceği

Bilim insanları, inorganik biyomateryaller ve nöral kök hücre temelli nöral yapıların doku onarımı alanında yeni bir bakış açısı sunacağını ifade etti. Araştırmanın sonuçları, “National Science Review” dergisinde yayımlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.