DOLAR 32,4001 -0.09%
EURO 34,6296 -0.54%
ALTIN 2.391,41-1,78
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

E-sigaraların Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkileri Araştırıldı

E-sigaraların Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkileri Araştırıldı

ABONE OL
Nisan 5, 2024 22:05
E-sigaraların Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkileri Araştırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

E-sigara Kullananların Kalp Hastalığı Riski Artıyor

Yapılan bir araştırmaya göre, e-sigara kullananların ölümcül hastalığa yakalanma olasılığı neredeyse beşte bir oranında daha fazla çıktı. Uzmanlar, bu alışkanlığın gençler arasında yaygınlaşmasıyla endişelerin arttığını belirtti.

Araştırma Sonuçları

Araştırmacılar ABD’de 175.000 yetişkini inceledi ve e-sigara kullananların kalp yetmezliği riskinin %19 daha fazla olduğunu tespit etti. Yaklaşık 3.242 kişide dört yıl içinde kalp yetmezliği geliştiği belirlendi.

Uzmanların Uyarısı

MedStar Health’te yürütülen çalışmanın baş yazarı Dr. Yakubu Bene-Alhasan, e-sigaranın zararlı etkilerinin daha önce düşünüldüğünden fazla olabileceğini vurguladı. E-sigaraların sağlık üzerindeki olumsuz etkilerinin ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

Dr. Bene-Alhasan, “E-sigaraların popülerliği göz önüne alındığında, zararlarını anlamak için beklememeliyiz. Daha fazla araştırma yaparak kamuoyunu bilgilendirmeliyiz.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.