DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Osman Zeki Üngör: Türk Müziğinin Öncülerinden Bir Besteci

Osman Zeki Üngör: Türk Müziğinin Öncülerinden Bir Besteci

ABONE OL
Şubat 27, 2024 18:07
Osman Zeki Üngör: Türk Müziğinin Öncülerinden Bir Besteci
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Osman Zeki Üngör’ün Hayatı ve Sanatı

Osman Zeki Üngör, Muzıka-yi Hümayun bünyesinde “Fasl’ı Cedid’i tertip eden Santuri Hilmi Bey’in torunu olarak 1880’de Üsküdar’da dünyaya geldi. Üngör, dedesinin yönlendirmesiyle 7 yaşında keman çalmaya başladı ve kısa sürede ustalaştı. 11 yaşında iken Muzıka-yi Hümayun senfonik orkestrasına seçildi.

Üngör’ün Sanat Hayatındaki Başarıları

Üngör, Batı müziğini öğrenmek için eğitim aldı ve Türkiye’nin ilk konser kemancısı oldu. İlk Türk senfoni orkestrasını kuran sanatçı, Avrupa turneleri ile Türk müziğini dünya sahnesine taşıdı. Üngör, Atabinen’in modernleştirme çabalarına destek verdi ve Türk orkestralarının Avrupa’daki ilk temsilcisi oldu.

İstiklal Marşı’nın Bestelenmesi ve Mirası

Üngör’ün en önemli eserlerinden biri olan İstiklal Marşı‘nı 1922’de besteleyerek şöhret kazandı. Ankara’da Riyaset-i Cumhur Musiki Hey’eti şefi olarak görev yapan Üngör, Musiki Muallim Mektebi’nin müdürlüğünü yaparak Türk müziğine değerli katkılarda bulundu. 1958 yılında vefat eden Üngör, Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden biri olarak anılmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.