DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muratpaşa İlçesindeki 650 Yıllık Sarnıç

Muratpaşa İlçesindeki 650 Yıllık Sarnıç

ABONE OL
Mart 24, 2024 21:07
Muratpaşa İlçesindeki 650 Yıllık Sarnıç
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muratpaşa ilçesine bağlı Haşim İşcan Mahallesi’nde Gizemli Sarnıç

İlçeye bağlı Haşim İşcan Mahallesi’ndeki iki katlı evin zemin katında Tapu ve Kadastro 6’ncı Bölge Müdürlüğü kayıtlarına göre, tarihi 650 yıl öncesine dayanan bir sarnıç bulunuyor. Çatı katında biriken yağmur suyu, oluklar sayesinde zemin katta bulunan 7 metre derinliğinde, 5 metre genişliğindeki sarnıca doluyor.

Boyacı Ailesi: 4 Kuşaktır Aynı Evde Yaşıyor

Evin 4 kuşaktır sahibi olan Boyacı ailesi, hâlâ aynı evde yaşıyor. Burçin Çakın Boyacı, babasından miras kalan evi ayakta tutabilmek için evde yaşayıp, eksikliklerini tamamlıyor. Annesi Emine Gülay Çakın’ı ise daha iyi yaşam koşulları sağlanması için Muratpaşa ilçesindeki özel yaşlı bakım merkezine yerleştiren Boyacı, sık sık ziyaret ederek annesiyle ilgileniyor.

650 Yıllık Sarnıçtan Su İstiyorlar

Doğduğundan bu yana o evde yaşayan Emine Gülay Çakın, yaşlı bakım merkezinde yaşadığı süre boyunca da alıştığı yağmur suyunu özlüyor. Her ziyaretinde annesine birkaç litre yağmur suyu götüren Burçin Çakın Boyacı, sarnıçtaki suyu övgüyle anlatıyor. Ancak, Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Ali Manavoğlu, yağmur suyunun sağlıklı olmadığını belirterek içilmemesi gerektiğini vurguluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.