DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail, Gazze’ye Refah Operasyonu İçin Yeşil Işık Yaktı
  • Kolay Haber
  • Dünya
  • İsrail, Gazze’ye Refah Operasyonu İçin Yeşil Işık Yaktı

İsrail, Gazze’ye Refah Operasyonu İçin Yeşil Işık Yaktı

ABONE OL
Mart 16, 2024 17:08
İsrail, Gazze’ye Refah Operasyonu İçin Yeşil Işık Yaktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah Operasyonunu Onayladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İsrail ordusunun Gazze’nin güneyindeki Refah’a saldırı planını onayladığı duyuruldu. Operasyon için sivil nüfusun tahliye edilmesi hazırlıklarının yapıldığı belirtildi.

Uluslararası Toplumdan Gelen Tepkiler

ABD ve Mısır da dahil olmak üzere uluslararası toplumun, Filistinlilerin yoğun olarak yaşadığı Refah’a girilmemesi yönündeki uyarılarına rağmen İsrail’in Refah’a saldırı onayı dikkat çekti. ABD, sivil koruma planlarının olmaması durumunda Refah’a yönelik müdahalenin “kırmızı çizgi” olacağını vurgulamıştı.

Endişe ve Uyarılar

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın ofisi, saldırı planıyla ilgili “yeni bir katliam ve Filistin halkının daha fazla yerinden edilmesi riski” konusunda derin endişelerini dile getirirken, Almanya Dışişleri Bakanlığı ise “Refah’ta geniş çaplı bir saldırının haklı gösterilemeyeceğini” belirtti.

Birleşmiş Milletler ve Hamas’tan Uyarılar

Birleşmiş Milletler, Refah’a yapılacak kara operasyonunun Gazze halkı ve insani yardım operasyonları için feci sonuçları olabileceği uyarısında bulunurken Hamas, İsrail ile ateşkes ve esir değişimi mutabakatına ilişkin teklifi Katar ve Mısır’daki arabuluculara ilettiklerini açıklamıştı.

Can Kaybı ve İnsani Kriz

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda en az 80 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Gazze’de yaşanan insani krizde ise yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu bölgede insani felaket yaşandığı ve BM ile diğer uluslararası kuruluşların insani yardımların artırılması çağrısında bulunduğu belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.