DOLAR 32,3252 -0.19%
EURO 34,8968 -0.03%
ALTIN 2.394,280,05
BITCOIN %
İstanbul
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail, Gazze Şeridi’ne Tugaylarını Nakletti

İsrail, Gazze Şeridi’ne Tugaylarını Nakletti

ABONE OL
Nisan 24, 2024 17:34
İsrail, Gazze Şeridi’ne Tugaylarını Nakletti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Ordusu’nun Gazze Şeridi’ne Yönelik Harekatı Devam Ediyor

İsrail ordusu, kuzeyde hazırlıklarını tamamlayan zırhlı ve piyade tugaylarını destek için Gazze Şeridi’ne nakletti. Gazze’ye gönderilen bu iki tugay, insanî yardımların aktarılması için ABD’nin desteğiyle denize kurulan geçici iskele hattında görev yapacak.

Nahal Tugayı, Refah Saldırısı İçin Talim Yapacak

7 Nisan’dan itibaren Gazze’de görev yapacak Nahal Tugayı’nın, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah saldırısı için talim yapacağı bildirildi. İsrail ordusu son 24 saat içinde Gazze’de 50 noktayı havadan bombaladı.

Uluslararası Toplumdan Gelen Uyarılara Rağmen Saldırılar Sürüyor

Gazze’deki saldırılar 201 gündür devam ederken, 2,3 milyon Filistinli ağır bir insanlık felaketi yaşamaktadır. Sağlık sistemi çökmek üzere olan bölgede binlerce yaralı ve kayıp olduğu belirtiliyor. Gazze’de yaşayan 1,9 milyon Filistinli ise zorla göç ettirildi.

İsrail ordusunun Gazze’deki eylemleri nedeniyle Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırım suçlamasıyla yargılanması gündeme gelirken, Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes görüşmeleri tıkanma noktasında bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.