DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Marape, Biden’ın Dayısının İkinci Dünya Savaşı’ndaki Görevi Hakkındaki Açıklamaları Üzerine Değerlendirmede Bulundu
  • Kolay Haber
  • Dünya
  • Marape, Biden’ın Dayısının İkinci Dünya Savaşı’ndaki Görevi Hakkındaki Açıklamaları Üzerine Değerlendirmede Bulundu

Marape, Biden’ın Dayısının İkinci Dünya Savaşı’ndaki Görevi Hakkındaki Açıklamaları Üzerine Değerlendirmede Bulundu

ABONE OL
Nisan 22, 2024 17:10
Marape, Biden’ın Dayısının İkinci Dünya Savaşı’ndaki Görevi Hakkındaki Açıklamaları Üzerine Değerlendirmede Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Papua Yeni Gine Başbakanı Marape, Biden’ın İfadelerine Tepki Gösterdi

Papua Yeni Gine Başbakanı James Marape, ABD Başkanı Joe Biden’ın İkinci Dünya Savaşı’nda görev alan dayısı Ambrose Finnegan Jr. hakkındaki konuşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Marape, Biden’ın “(Dayımın) Naaşını bulamadılar çünkü önceden Papua Yeni Gine’nin o bölgesinde çok yamyam vardı.” sözlerine atıfta bulunarak, ülkesinin bu şekilde anılmayı hak etmediğini belirtti.

Marape’nin İkinci Dünya Savaşı Hakkındaki Görüşleri

Marape, İkinci Dünya Savaşı’nın Papua Yeni Gine halkıyla doğrudan bir ilgisinin olmadığını vurgulayarak, “İkinci Dünya Savaşı halkımın işi değildi ama gereksiz yere kendilerinin yapmadığı bir çatışmanın içine sürüklendiler.” dedi. Ayrıca, gündelik hayatta halkın, savaş kalıntılarından kaynaklanan ölüm korkusuyla yaşadığını aktardı.

Marape’nin Çağrısı ve İkinci Dünya Savaşı Kalıntıları

Marape, Papua Yeni Gine’de İkinci Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden askerlerin naaşlarını bulmak ve savaşın yıkıntılarını temizlemek için ABD’ye çağrıda bulundu. Ülkenin savaş alanlarıyla dolu olduğunu belirterek, insan kalıntıları, uçak ve gemi enkazları, tüneller ve bombalar gibi savaşın izlerinin hala görülebildiğini dile getirdi.

Biden’ın Dayısıyla İlgili İddialar ve Savunma Bakanlığı Açıklamaları

ABD Başkanı Biden’ın 17 Nisan’daki konuşmasında dayısı hakkındaki sözleri hatırlatıldığında, Savunma Bakanlığı’nın Savaş Esiri ve Kayıpları Tespit Ajansı kayıtlarında, Finnegan Jr’ın ölümünde yamyamların rolünün olmadığı belirtilmiştir. Biden’ın dayısının uçağının “bilinmeyen sebeplerden” düştüğü kaydedilmiştir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.