DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya, Ukrayna Birliklerinin Sınıra Geçme Girişimini Engelledi
  • Kolay Haber
  • Dünya
  • Rusya, Ukrayna Birliklerinin Sınıra Geçme Girişimini Engelledi

Rusya, Ukrayna Birliklerinin Sınıra Geçme Girişimini Engelledi

ABONE OL
Mart 12, 2024 17:11
Rusya, Ukrayna Birliklerinin Sınıra Geçme Girişimini Engelledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Savunma Bakanlığından Yapılan Açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Silahlı Kuvvetleri ve Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin Ukrayna birliklerinin sınıra geçme girişimlerini engellediğini açıkladı.

Açıklamada Öne Çıkan Noktalar

  • İlerleyen Saatlerde Saldırı Girişimleri: Moskova saatiyle sabah 03.00 sularında sivil hedeflerin yoğun bombardımanının ardından Ukraynalı terörist oluşumların, tankların ve zırhlı araçların desteğiyle Belgorod bölgesinde üç yönden işgal girişiminde bulunduğu belirtildi.
  • Püskürtülen Saldırılar: Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin tüm saldırıları Rus ordusu tarafından püskürtüldü. Ayrıca, Ukrayna tarafındaki sınır bölgelerinde önemli kayıplar yaşandığı ve herhangi bir sınır ihlalinin yaşanmadığı vurgulandı.
  • Önemli Kayıplar: Ukrayna teröristlerden Odnorobovka bölgesinde yaklaşık 60 terörist, Nehoteyevka’da 3 tank ve 1 zırhlı personel taşıyıcı, Spodaryuşino’da ise 2 tankın imha edildiği belirtildi.
  • Kursk Bölgesindeki Girişimler: Açıklamada ayrıca, Moskova saatiyle 08.00-08.25 arasında Kursk bölgesinin Tetkino yerleşim birimi yakınındaki sınır bölgesine girmeye çalışan Ukraynalı sabotaj ve keşif gruplarının 4 saldırısının da püskürtüldüğü ve grupların önemli kayıplara uğratıldığı ifade edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.