DOLAR 32,3579 -0.12%
EURO 34,8339 -0.09%
ALTIN 2.397,870,20
BITCOIN %
İstanbul
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avrupa Parlamentosu Kosovalı Sırplara Şengen Vizesi Verdi

Avrupa Parlamentosu Kosovalı Sırplara Şengen Vizesi Verdi

ABONE OL
Nisan 23, 2024 17:29
Avrupa Parlamentosu Kosovalı Sırplara Şengen Vizesi Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AP, Kosovalı Sırplara Şengen Bölgesine Vize Serbestisi Sağlayan Tasarıyı Onayladı

Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri, Kosovalı Sırplar’a Şengen bölgesine vize serbestisi sağlayan tasarıyı onayladı. Karara göre, Kosovalı Sırplar Şengen bölgesine 90 güne kadar vizesiz seyahat edebilecek.

Kosovalı Sırplar Artık Diğer Batı Balkan Ülkeleriyle AB’ye Aynı Vize Rejimine Sahip

Daha önce vize alması gereken Kosovalı Sırplar, Batı Balkanlar bölgesindeki diğer ülkelerle AB’ye seyahatte aynı vize rejimine sahip oldu. Yılın başından itibaren Kosova vatandaşlarına Şengen bölgesine 180 günlük süre içinde 90 güne kadar vize serbestisi tanınmıştı.

Kararın Yürürlüğe Girmesi İçin Son Adımlar

Parlamento, tasarıyı değişiklik yapmadan kabul ettiği için, teklif AB Konseyi tarafından da kabul edildikten sonra yasalaşacak. AB Resmi Gazetesinde yayınlanmasının ardından ise yürürlüğe girecek.

Sırbistan’ın Rolü ve Sırplara Dağıtılan Belgeler

Kosova’yı bağımsız bir devlet olarak tanımayan Sırbistan, İçişleri Bakanlığına bağlı Kosova Koordinasyon Müdürlüğü aracılığıyla Kosova’da ikamet eden Sırplara Sırp pasaportu ve diğer resmi belgeleri dağıtıyor. Kosova Kurumları tarafından verilen belgeleri almak istemeyen Sırplar, bu nedenle önceki düzenlemeyle Şengen bölgesine vizesiz seyahat edememişlerdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.