DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Macron Berlin Ziyareti Sonrası Le Parisien’e Açıklamalarda Bulundu
  • Kolay Haber
  • Dünya
  • Cumhurbaşkanı Macron Berlin Ziyareti Sonrası Le Parisien’e Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Macron Berlin Ziyareti Sonrası Le Parisien’e Açıklamalarda Bulundu

ABONE OL
Mart 17, 2024 17:09
Cumhurbaşkanı Macron Berlin Ziyareti Sonrası Le Parisien’e Açıklamalarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Macron ve Alman Şansölye Scholz Arasında Ukrayna Konusunda Ortak Görüş

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Weimar Üçgeni” formatı kapsamında Polonya Başbakanı Donald Tusk ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldiği Berlin ziyareti sonrası Fransız gazetesi Le Parisien’e açıklamalarda bulundu. Macron, kamuoyunda aralarında Ukrayna ile ilgili gerginlik olduğu yönündeki haberlere ilişkin, Alman Şansölye ile arasında hiçbir anlaşmazlık olmadığını belirtti.

Macron, Almanya ve Fransa’nın Ukrayna Konusunda Birlikte Olacağını Vurguladı

Macron, stratejik farklılıklar konusunda bir tartışmanın önüne geçmek için hızla Almanya’ya gittiğini ve Alman Şansölye ile Ukrayna hakkında “büyük bir ortak görüş” içinde olduklarını kaydetti. Fransa’nın gücünü vurgulayan Macron, Almanya ve Fransa’nın Ukrayna’da “birbirinin tamamlayıcı gücünden” faydalanabileceği mesajını verdi.

Fransa’nın Rusya’ya Karşı Duruşu

Macron, Avrupa’da birçok ülkenin Rusya’ya karşı mücadele yöntemi konusunda kendileriyle “aynı çizgide” olduğunu belirterek, askeri dahil tüm senaryolara hazır olduklarını ifade etti. Rusya’nın “korku söylemi” yaydığını ve buna inanmamak gerektiğini vurgulayan Macron, “Kendimizi korkutmamalıyız. Karşımızda büyük bir güç yok. Rusya nükleer silahlara sahip orta ölçekli bir güç.” açıklamasında bulundu.

Ukrayna Konusunda Almanya ve Polonya’ya İkna Çabası

Ukrayna konusunda Almanya ve Polonya’yı daha fazla ve farklı adımlar atmaya ikna etmek için Berlin’e gittiğini belirten Macron, bu nedenle Ukrayna ziyaretini ertelediğini aktardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.