DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20335915,70%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ankara’da Kadının Rahminden 16 Miyom Çıkarıldı

Ankara’da Kadının Rahminden 16 Miyom Çıkarıldı

ABONE OL
Şubat 23, 2024 19:05
Ankara’da Kadının Rahminden 16 Miyom Çıkarıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Funda Demir’in Rahmi 15 Santimetre Büyüklüğünde 16 Tümörle Doluydu

‘Ankara’da yaşayan iki çocuk annesi Funda Demir, beş yıldır yaşadığı karın ağrısı, karın şişliği ve yoğun geçen adet kanaması nedeniyle Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Kadın Doğum Polikliniği’nde yapılan incelemeler sonucu Demir’in rahmi içinde miyomlar (gelişen iyi huylu tümörler) olduğu belirlendi. Yapılan ameliyat ile Demir’in rahminden en büyüğü 15 santimetre büyüklüğünde 16 tümor çıkarıldı.

Rahim Koruyucu Operasyon Tercih Edildi

Dr. Ali Koray Bayramoğlu, rahim alınarak daha kolay bir operasyon gerçekleştirilebileceğini ancak yaşının genç olmasından dolayı organ koruyucu cerrahinin tercih edildiğini belirtti. Bayramoğlu, “Hastanın ilerleyen dönemde adet görmesi, yumurtalıklarının zarar görmemesi, daha geç menopoza girmesi açısından rahmi korumak bizim için önemli” dedi.

Miyomlar Hakkında Uyarı

Dr. Bayramoğlu, miyomların aşırı kanama, adet düzensizliği, ara kanama gibi belirtilere sebep olabileceğini ve her 10 kadından 4’ünde görüldüğünü belirtti. Miyomların erken teşhis edilmesi ve takip edilmesi gerektiğini vurgulayarak, hastaların düzenli olarak kadın doğum uzmanına başvurması gerektiğini söyledi.

Funda Demir’in Şaşkınlığı

Funda Demir ise ameliyattan sonra 16 miyomu görünce çok şaşırdıklarını belirtti. Demir, sağlık sorunlarını ciddiye almanın ve düzenli kontroller yapmanın önemine dikkat çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.