DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20710990,87%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yemen’de İngiliz Gemisi Kızıldeniz’de Battı

Yemen’de İngiliz Gemisi Kızıldeniz’de Battı

ABONE OL
Mart 2, 2024 17:08
Yemen’de İngiliz Gemisi Kızıldeniz’de Battı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yemen Hükümeti tarafından Rubymar Gemisi’nin Batışı Duyuruldu

Yemen hükümeti, İngiliz gemisi Rubymar’ın “hava koşulları ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle” Kızıldeniz’de battığını duyurdu. Yemen hükümeti, “Rubymar Gemisiyle İlgilenen Kriz Hücresi” tarafından geminin son durumuna ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, geminin cuma akşamı hava koşulları ve kuvvetli rüzgarlar sonucu battığı belirtildi.

Husilerin Saldırısı ve Çevre Felaketi Uyarısı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), 18 Şubat’ta Husilerin 41 bin ton gübre taşıyan Rubymar adlı gemiyi vurduğunu duyurmuştu. SABA haber ajansı, geminin yüksek miktarda amonyak ve yağ taşıdığını belirterek çevre felaketi uyarısında bulunmuştu. Husilerin Askeri Sözcüsü, geminin ciddi isabet aldığını ve mürettebatın güvenli şekilde tahliye edildiğini açıklamıştı.

İsrail’e Destek Amaçlı Saldırı

Husilerin İngiliz gemisine yönelik saldırısının Filistin halkına destek amaçlı gerçekleştirildiği belirtilmişti. Yemen hükümeti tarafından yapılan açıklamada, vurulan geminin Yemen’e ait adalara yöneldiği ifade edilmişti. Gemi mürettebatının kurtarıldığı açıklamada, Kızıldeniz’de büyük bir çevre felaketi tehlikesi olduğu vurgulanmıştı.

Husilerin Eylemleri ve İsrail’e Karşı Tutumu

Yemen’deki İran destekli Husiler, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki olarak Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait ticari gemilere el koyuyor ve saldırılar düzenliyor. Husiler, Filistin halkına destek için İsrail gemilerine ve işgal altındaki Filistin limanlarına yönelik saldırılarını sürdüreceklerini belirtmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.