DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2041966-1,18%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye, BM İnsan Hakları Konseyi Raporunu Değerlendirdi

Türkiye, BM İnsan Hakları Konseyi Raporunu Değerlendirdi

ABONE OL
Mart 8, 2024 17:10
Türkiye, BM İnsan Hakları Konseyi Raporunu Değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Volker Türk: İsrail’in Filistin Topraklarındaki Yerleşimleri Uluslararası Hukuka Aykırı

Türkiye, BM İnsan Hakları Konseyi’ne sunulan rapor üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Rapora göre, İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarında yerleşim birimlerinin genişlemesi dikkat çekici boyutlara ulaştı.

Yasa Dışı Yerleşimler İnsan Hakları İhlali Olabilir

BM İnsan Hakları Konseyi tarafından yayınlanan rapora göre, Batı Şeria’daki mevcut İsrail yerleşim birimlerinde son bir yılda 24 bin 300 konut inşa edildi. Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Volker Türk, bu durumu uluslararası hukuka aykırı olarak değerlendirdi ve “savaş suçu” olarak tanımladı.

Filistinlilerin Durumu Endişe Verici

Volker Türk, yasa dışı yerleşimlerin artmasıyla birlikte Filistinlilerin yerinden edilmesi, tahliyeler, ev yıkımları ve hareket kısıtlamaları gibi zorluklarla karşı karşıya kaldığını vurguladı. Bu durumun, Filistin devletinin kurulmasının önündeki engelleri artırdığını belirtti.

İsrail’in Doğu Kudüs’teki hakimiyeti ve Yahudi yerleşim birimleri konusunda uluslararası hukuka aykırı hareket ettiği de raporda yer alan diğer önemli bir nokta.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.