DOLAR 32,4113 0.11%
EURO 34,8361 0.02%
ALTIN 2.403,290,29
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Sinemasının Ünlü İsmi Türker İnanoğlu Hayatını Kaybetti
  • Kolay Haber
  • Magazin
  • Türk Sinemasının Ünlü İsmi Türker İnanoğlu Hayatını Kaybetti

Türk Sinemasının Ünlü İsmi Türker İnanoğlu Hayatını Kaybetti

ABONE OL
Nisan 2, 2024 21:08
Türk Sinemasının Ünlü İsmi Türker İnanoğlu Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türker İnanoğlu Hayatını Kaybetti

Türk sinemasının 88 yaşındaki ünlü ismi Türker İnanoğlu, uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. Ancak son zamanlarda yaşadığı ani rahatsızlık sonrasında hastaneye kaldırıldı. Ne yazık ki, doktorların tüm müdahalelerine rağmen Türker İnanoğlu hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Koca’dan Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türker İnanoğlu’nun vefatını duyurdu. Bakan Koca, “Sanat dünyamızın ünlü isimlerinden yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu geçirdiği ani rahatsızlık sonucunda kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sevenleri olarak acımız büyük.” ifadelerini kullandı.

Türker İnanoğlu Kimdir?

Türker İnanoğlu, 18 Mayıs 1936 tarihinde Safranbolu’da dünyaya gelmiş bir Türk film yönetmeni, yapımcı, senarist ve iş insanıydı. Sinema kariyerine Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda öğrenciyken yönetmen yardımcısı olarak başlayan İnanoğlu, birçok ünlü yönetmenle çalışmıştır. 1960 yılında kendi film şirketi Erler Film’i kuran İnanoğlu, Türk sinemasına birçok önemli eser kazandırmıştır. Ayrıca televizyon sektöründe de başarılı projelere imza atmıştır.

Türker İnanoğlu, ünlü oyuncu Gülşen Bibikoğlu ile evliydi ve Türk sinemasına yaptığı katkılarla unutulmaz bir iz bıraktı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.