DOLAR 32,5656 0.21%
EURO 34,9601 -0.1%
ALTIN 2.443,100,30
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanzanya yönetiminden maske çağrısı

ABONE OL
Şubat 22, 2021 10:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını küçümsediği için eleştirilere maruz kalan Tanzanya yönetimi, ülkede üst düzey isimlerin hayatını kaybetmesi sonrası halktan virüse karşı önlem almasını istedi.

İSTANBUL- Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını küçümsediği için eleştirilere maruz kalan Tanzanya yönetimi, ülkede üst düzey isimlerin hayatını kaybetmesi sonrası halktan virüse karşı önlem almasını istedi.

Tanzanya Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ekonominin geleceği için karantina uygulamasına başvurulmayacağı ancak önlemlerin şart olduğu belirtildi.

Açıklamada, halka mesafe ve hijyen konusunda önlem almanın yanı sıra maske takma çağrısı da yapıldı.

Tanzanya’da geçen hafta Devlet Başkanlığı Başsekreteri John Kijazi açıklanmayan bir nedenden, Zanzibar Başkan Yardımcısı Seif Sharif Hamad da Kovid-19’dan hayatını kaybetmişti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Tanzanya hükümetine Kovid-19 verilerini yayımlama çağrısında bulunmuştu.

Kovid-19 vakalarına ilişkin verileri kamuoyuyla paylaşmayan Tanzanya, virüsle mücadelede halka buhar tedavisi ve daha fazla sebze ve meyve tüketilmesini tavsiye ediyor.

AA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.