DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Suudi Arabistan’da Gerçekleştirilen Uluslararası İş Forumu İkili İş Görüşmeleriyle Devam Ediyor
  • Kolay Haber
  • Ekonomi
  • Suudi Arabistan’da Gerçekleştirilen Uluslararası İş Forumu İkili İş Görüşmeleriyle Devam Ediyor

Suudi Arabistan’da Gerçekleştirilen Uluslararası İş Forumu İkili İş Görüşmeleriyle Devam Ediyor

ABONE OL
Mart 10, 2024 19:06
Suudi Arabistan’da Gerçekleştirilen Uluslararası İş Forumu İkili İş Görüşmeleriyle Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı’nın Değerlendirmeleri

MÜSİAD Türk İhraç Ürünleri Fuarı’nın ardından Riyad’da başlayan 27. Uluslararası İş Forumu, bugün Medine’de ikili iş görüşmeleriyle devam ediyor. MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, forumun MÜSİAD’ın en önem verdiği organizasyonlar arasında yer aldığını ifade etti.

Yatırım Fırsatları ve Vizyon 2030

Asmalı, Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu çerçevesinde büyük yatırımlar planladığını belirterek, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ticari ilişkilerin arttığını vurguladı. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2023’te 6,8 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Türk Firmalarının Öne Çıkması

Asmalı, Suudi Arabistan’ın inşaat sektöründe 3,3 trilyon dolarlık yatırım planladığını ve Türk firmalarını önemli bir partner olarak gördüğünü belirtti. Türk müteahhitlik sektörünün dünya çapında başarılı referanslara sahip olduğunu vurguladı.

Stratejik İş Birlikleri ve Ticaret Hedefleri

Asmalı, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki stratejik hedefler arasında orta vadede 10 milyar dolarlık, uzun vadede ise 30 milyar dolarlık karşılıklı ticaretin bulunduğunu hatırlattı. İki ülke arasındaki iş birliklerinin geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, Suudi Arabistan’da bulunan potansiyel yatırım fırsatlarının Türk iş insanları için ilgi çekici olduğunu ve karşılıklı ticareti artırmaya yönelik adımlar atacaklarını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.