DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya’daki Emeklilere Yapılacak Zam Haberi

Almanya’daki Emeklilere Yapılacak Zam Haberi

ABONE OL
Nisan 25, 2024 19:22
Almanya’daki Emeklilere Yapılacak Zam Haberi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’da Emeklilere Yüzde 4,57 Zam Yapılacak

Almanya’daki 21 milyondan fazla emekli, 1 Temmuz’dan itibaren emekli maaşlarına yüzde 4,57 oranında zam alacak. Bu zam ile birlikte emekli maaşlarının ülkedeki enflasyondan daha hızlı yükseleceği belirtiliyor.

Emekli Maaşı Artışı Tüm Ülkede Eşit Olacak

Bu artış, tüm Almanya genelinde eşit olarak uygulanacak ve tarihsel olarak eski Doğu Almanya’daki emekli maaşlarının gerisinde kalmış olduğu durum ortadan kalkacak.

Geçmiş Yıllardan Farklılık Gösteriyor

Sonbaharda yapılan tahminlerin aksine, emekli maaşlarına yapılan zam oranı yüzde 4,57 olarak belirlendi. Geçmiş yıllarda emekli maaşlarındaki artış enflasyonun gerisinde kalırken, bu yıl enflasyonun yavaşlamasıyla birlikte emekli maaşlarına yapılan zam oranı artırıldı. Geçen yıl eski Batı Almanya’da emekli maaşı artışı yüzde 4,39 iken, eski Doğu Almanya’da ise yüzde 5,86 olarak gerçekleşmişti.

Bu yıl ise tüm Almanya genelinde emekli maaşlarına uygulanan zam oranı ilk defa eşit olacak ve emeklilerin maaşları enflasyondan daha hızlı artış gösterecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.