DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2056325-0,68%
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜRKONFED Genel Kurulunda Gelir Adaletsizliği ve Ekonomik Sorunlar Tartışıldı
  • Kolay Haber
  • Ekonomi
  • TÜRKONFED Genel Kurulunda Gelir Adaletsizliği ve Ekonomik Sorunlar Tartışıldı

TÜRKONFED Genel Kurulunda Gelir Adaletsizliği ve Ekonomik Sorunlar Tartışıldı

ABONE OL
Mart 9, 2024 19:05
TÜRKONFED Genel Kurulunda Gelir Adaletsizliği ve Ekonomik Sorunlar Tartışıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süleyman Sönmez, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Seçildi

TÜRKONFED’in 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na tekrar seçilen Süleyman Sönmez, yüksek enflasyonun ve refah üretmeyen büyümenin gelir dağılımında bozulmaya yol açtığına dikkat çekti.

Gelir Adaletsizliği Alarm Veriyor

Sönmez, Türkiye’de gelir adaletsizliğinin alarm verici boyutlara ulaştığını belirterek, en zengin yüzde 10 ile en yoksul yüzde 10 arasındaki farkın 55 katı bulunduğunu vurguladı. Bu durumun toplumsal yapıyı tahrip ettiğini ve ülke birlik duygusunu zedelediğini ifade etti.

Yüksek Enflasyon ve Ekonomik Sorunlar

Sönmez, yüksek enflasyonun ülke ekonomisinin kimyasını bozduğunu belirterek, enflasyonun düşürülmesi gerektiğini ve bu konuda doğru politikaların ve liyakatli kadroların gerekliliğine vurgu yaptı.

2023 son çeyrek rakamlarına göre tüketim artışının yüzde 9,3 olduğunu ancak sanayide artış oranının sadece 1,9, tarım ve hayvancılıkta ise yalnızca yüzde 0,5’te kaldığını ifade eden Sönmez, üretim ve tüketim arasındaki makasın kapatılması gerektiğini belirtti.

İnsan Kaynağı ve Eğitim

Sönmez, üretim yapısında dönüşüm için hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, eğitim ve insan kaynağına odaklanılması gerektiğini söyledi. Geçmişin eğitim anlayışının artık demode olduğunu belirterek, yapay zeka ve dijital teknolojilere yönelik eğitim verilmesi gerektiğini vurguladı.

TÜSİAD Başkanı Turan’dan TL ve Ekonomi Değerlendirmesi

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan da TL’nin istikrarlı olması gerektiğini vurgulayarak, enflasyonla mücadele ve dış ticaret açığının iyileştirilmesine dikkat çekti. Ayrıca, gençlere 21. yüzyıl becerilerini kazandıracak eğitimin önemine değindi ve eğitim müfredatının güncellenmesi gerektiğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.