DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045293-2,22%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme İpuçları

Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme İpuçları

ABONE OL
Mart 13, 2024 20:07
Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme İpuçları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İmsakiye ile Sahur ve İftar Vakitleri Belirlendi

Müslümanlar için manevi gelişim, kendini yansıtma ve toplumla bağlantı kurma fırsatı sunan Ramazan ayı, milyonlarca kişi tarafından sabahın ilk saatlerinde sahura kalkarak karşılanacak. Diyanet tarafından yayımlanan Ramazan imsakiyesine göre, il il iftar vakti belli oldu.

İstanbul Sahur Saati

İstanbul’da imsak vakti 05:46 olarak belirlendi.

Ankara Sahur Vakti

Ankara imsak vakti 05:31 olarak belirlendi.

İzmir Sahur Saati

İzmir imsak vakti 05:56 olarak belirlendi.

Mide Rahatsızlıklarına Diyet Önerileri

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emin Gemcioğlu, Ramazan ayında mide problemi yaşayanlarda artış olduğunu belirterek, hastalara diyet önerileri sundu.

Doç. Dr. Gemcioğlu, oruç tutan vatandaşlarda en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından birinin mide problemleri olduğunu vurgulayarak, sahur ve iftarda dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında şu önerilerde bulundu:

Yavaş ve Dengeli Beslenme: Sahurda ve iftarda ‘tıka basa’ değil, yavaş ve dengeli beslenmeyi öneriyoruz. Reflünün en önemli sebeplerinden biri mideyi doldurduktan sonra yatmaktır. Öğünlerden sonra 1-2 saat beklemek, reflü şikayetlerinde azalmaya yardımcı olabilir.

Diyet Önerileri: Sahur ve iftar yaparken ağır, yağlı, baharatlı, şekerli ve rafine karbonhidrat içeren yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Daha çok kahvaltı türü beslenmeyi tercih etmek, protein ağırlıklı, lifli ve sebze ağırlıklı beslenmeye özen göstermek önemlidir.

Su Tüketimi: İftar ve sahur arasında yeterli miktarda su tüketmek, mide sağlığı açısından önemlidir.

Özel Durumlar: Mide veya 12 parmak bağırsağında ülser olan hastalara, şikayetlerinde artış yaşanması durumunda oruç tutmamaları önerilebilir. Her hastanın kendi durumuna göre değerlendirilmesi gerekmektedir.

Mide rahatsızlıklarından muzdarip olanların, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıklarına dikkat ederek Ramazan ayını sorunsuz bir şekilde geçirmeleri önem arz etmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.