DOLAR 32,3830 -0.31%
EURO 34,7194 -0.29%
ALTIN 2.397,69-1,02
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP, Yerel Seçim Sonuçlarını Değerlendiriyor

CHP, Yerel Seçim Sonuçlarını Değerlendiriyor

ABONE OL
Nisan 19, 2024 20:07
CHP, Yerel Seçim Sonuçlarını Değerlendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genelgede Dikkat Çeken İfade ve Talimatlar

CHP, yerel seçimlerin ardından değerlendirme toplantılarına devam ediyor. Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci ve Gökan Zeybek imzasıyla il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına önemli bir genelge gönderdi.

Özverili Çalışmaların Altı Çizildi

Genelgede, 31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimlerde CHP’nin elde ettiği başarının parti örgütlerinin özverili çalışmaları sayesinde geldiği vurgulandı. Ancak, bazı üyelerin partinin aleyhine, başka parti veya adayların lehine çalıştığı bilgisine ulaşıldığı ifade edildi.

İhraç Cezası Uyarısı

Genelgede, CHP Tüzüğü’nün 68/1-e maddesi gereği, parti adaylarına karşı ya da başka parti adaylarından yana açık ya da gizli çalışanların kesin ihraç cezası alması gerektiği belirtildi. Bu kapsamda, disiplin sürecinin Merkez Yönetim Kurulu tarafından başlatılacağı dile getirildi.

Delil Bildirme Süresi ve İşlemler

Genelgede, partinin aleyhine çalışan üyelerin isim ve görevleri ile yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin 29 Nisan 2024 tarihine kadar Genel Merkez Yazı İşlerine bildirilmesi gerektiği vurgulandı. Delillendirilmemiş başvuruların işleme konulmayacağı belirtilerek, üyelerden işbirliği istendi.

CHP, genelgede disiplin sürecinin şeffaf ve adil bir şekilde yürütüleceğini ve parti içindeki doğru düşünen üyelerin haklarının korunacağını da belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.