DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048277-2,24%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ramazan Ayında İftar Saatleri ve Oruç Çeşitleri

Ramazan Ayında İftar Saatleri ve Oruç Çeşitleri

ABONE OL
Mart 17, 2024 20:06
Ramazan Ayında İftar Saatleri ve Oruç Çeşitleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İftara Kaç Saat Kaldı?

Ramazan’ın gelmesiyle, oruçlar tutuluyor, iftarlar açılıyor ve birçok kişinin gün içinde en merak ettiği konulardan biri iftar saati oluyor. Günün ilk iftar Iğdır’da açılacak daha sonra belirlenen saatlere göre il il iftarlar açılacak. Siz de yaşadığınız ilde “İftara kaç saat kaldı?” sorusunun yanıtını haberimizden öğrenebilirsiniz.

İl İl İftar Saati

Yukarıdaki linkten il il iftar ve sahur vakitlerini görebilirsiniz. İller listesinden yaşadığınız ili seçerek, kendi ilinizin iftar saatini kontrol edebilirsiniz.

İstanbul İftar Saati

İstanbul’da Ramazan ayının ilk iftarı 19.20’de açılacak.

Ankara’da İftar Saati

Ankara’da bugün iftar saat 19.04’te açılacak.

İzmir İftar Saati

İzmir’de iftar vakti saat 19.27 olarak belirlendi.

Orucun Çeşitleri

Farz Oruç: Farz olan oruç denince, ramazan orucu kastedilir ve zaten tayin edilmiş, önceden belirlenmiş (muayyen) olan oruç da budur. Mazeretli veya mazeretsiz olarak tutulamadığı zaman, başka bir zaman kazâ edilmesi de aynı şekilde farzdır.

Vâcip Oruç: Nezir (adak), kişinin dinen yükümlü olmadığı bir ibadeti yapmayı kendisi için bir yükümlülük haline getirmesidir. Kişi, oruç tutmayı adamışsa, bu adak orucunu tutması vâciptir.

Nâfile Oruç: Farz ve vâcip olan oruçların dışında tutulan oruçlar nâfile oruç olarak isimlendirilir. Daha fazla sevap kazanmak maksadıyla yapıldığı için tabir câizse nâfile ibadet, bir bakıma fazla mesai yapmaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.