DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20733581,39%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mısır, Hamas, Katar ve ABD’den Kahire’ye Heyetler Geliyor

Mısır, Hamas, Katar ve ABD’den Kahire’ye Heyetler Geliyor

ABONE OL
Mart 4, 2024 00:50
Mısır, Hamas, Katar ve ABD’den Kahire’ye Heyetler Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

El-Kahire el-İhbariye televizyonu, Kahire’ye gelen Hamas, Katar ve ABD heyetlerini duyurdu. Mısır’da ramazan öncesi Gazze’de ateşkes için ilerleme kaydedildiği belirtildi.

Ateşkes Müzakerelerinde İlerleme Kaydediliyor

Mısır’ın üst düzey yetkilisi, Gazze’deki ateşkes müzakerelerinde “gözle restbet görülür ilerleme” olduğunu ve adil bir anlaşmaya varmaya çalıştıklarını söyledi. Mısır, ramazan ayına varmadan ateşkes anlaşmasına ulaşmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Müzakereler Paris’te Sonlanmıştı

Gazze’de ateşkes ve esir takasına ilişkin müzakereler, restbet giriş İsrail, ABD, Katar, Mısır ve Hamas heyetlerinin katılımıyla Paris’te gerçekleşmişti. İsrail savaş kabinesi, müzakerelerin devamı için Doha’ya düşük seviyeli bir heyet gönderme kararı almıştı.

Netanyahu, Sığınmacıların Tahliyesi İçin Kabineyi Toplayacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze rest bet Şeridi’ndeki saldırılardan kaçan sivillerin sığındığı Refah kentine saldırı planlarını onaylamak için hafta başında kabineyi toplamayı planlıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.