DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’in Gazze’ye Yardım Planı Ortaya Çıktı

İsrail’in Gazze’ye Yardım Planı Ortaya Çıktı

ABONE OL
Mart 21, 2024 17:13
İsrail’in Gazze’ye Yardım Planı Ortaya Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail, Hamas Karşıtı Filistinlileri Yardımlardan Sorumlu Tutacak

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, İsrail, abluka altındaki Gazze’de Hamas karşıtı Filistinlileri, bölgeye girecek yardımlardan sorumlu tutacak gizli bir plan hazırlıyor. İsrailli ve Arap ülkelerinin yetkililerine dayandırılan habere göre, İsrail, Gazze’de saldırıların sona ermesi durumunda bölgede yönetim otoritesi oluşturabileceği iddiasında.

Yardımlar İsrail’in Denetiminden Sonra Dağıtılacak

Üst düzey bir İsrailli ordu yetkilisinin açıklamasına göre, Gazze’ye yardım dağıtımında Hamas ile bağlantısı olmayan Filistinli liderler ve iş insanlarının görevlendirilmesi için Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün ile görüşmeler yapıldığı belirtiliyor. Yardımın İsrail’in denetiminden sonra kara ve deniz yoluyla Gazze’ye gireceği, merkezde depolanacağı ve Filistinliler tarafından dağıtılacağı ifade ediliyor.

İsrail Başbakanı Planı Desteklemiyor

Haberde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bu süreci desteklemediği ve bir İsrailli yetkiliye göre “Hamas’ın, bu planı imkansız hale getirebileceği” belirtiliyor. İsrail’in, Gazze’deki durumu iyileştirmeye yönelik çabalarının halihazırda engellerle karşılaşabileceği ve parçalara ayrılabileceği değerlendirmesi yapıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.