DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze’ye Yardım Girişini Engelleyen İsrailliler Gösteri Yaptı
  • Kolay Haber
  • Dünya
  • Gazze’ye Yardım Girişini Engelleyen İsrailliler Gösteri Yaptı

Gazze’ye Yardım Girişini Engelleyen İsrailliler Gösteri Yaptı

ABONE OL
Şubat 9, 2024 14:15
Gazze’ye Yardım Girişini Engelleyen İsrailliler Gösteri Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları Devam Ediyor

Yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı ve 2007’den beri abluka altında tutulan Gazze’ye yönelik İsrail saldırıları 7 Ekim 2023’ten beri devam ediyor. Bu saldırılar sonucunda 1,9 milyon kişi yerinden oldu. Ancak İsrail’in engellemeleri nedeniyle bölgeye insani yardımlar yeterince ulaştırılamıyor.

İsrailliler Nitzana Sınır Kapısı’nda Toplandı

İsrailli bir grup, Gazze’ye yardım girişini engellemek amacıyla Mısır sınırında yer alan Nitzana Sınır Kapısı’nda toplandı. Bu eylemlerle, Mısır tarafından gelen yardım tırlarının Gazze’ye geçişini engellemek istediler. Bölgedeki İsrail güçlerinin ise göstericilere müdahalede bulunmaması dikkat çekti.

Gazze’deki Kıtlık Tehlikesi

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze Şeridi’nde İsrail saldırıları altında olan 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı. BM’ye göre, 378 bin kişi “felaket” olarak adlandırılan en yüksek acil durum seviyesinde, 939 bin kişi ise “acil durum” olarak adlandırılan seviyede açlıkla mücadele ediyor.

Gazze’ye Yardımların Engellenmesi

İsrailliler, uzun süredir sınır kapılarında gösteriler düzenleyerek, Gazze’ye giden yardımların gönderilmesini engellemeye çalışıyor. Bu göstericiler arasında Hamas’ın elindeki esirlerin yakınları da bulunuyor. Gazze’nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin un bulamadıkları için hayvan yemlerini öğüttükleri bildiriliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.