DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20677491,09%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ermeni Asıllı Türk Vatandaşları Kayseri’deki Kilisede Buluştu
  • Kolay Haber
  • Magazin
  • Ermeni Asıllı Türk Vatandaşları Kayseri’deki Kilisede Buluştu

Ermeni Asıllı Türk Vatandaşları Kayseri’deki Kilisede Buluştu

ABONE OL
Mart 9, 2024 21:07
Ermeni Asıllı Türk Vatandaşları Kayseri’deki Kilisede Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’deki Ayinde Farklı İllerden Ermeni Asıllı Türk Vatandaşları Bir Araya Geldi

‘Caferbey Mahallesi’ndeki kilisede gerçekleştirilen ayine, farklı illerden gelen Ermeni asıllı Türk vatandaşları katıldı. Papaz Natan Arabyan tarafından yönetilen ayine katılanlar mum yakarak dua etti.

Miçing Ayini Paskalya Bayramı’nda Gerçekleştirildi

Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi Kayseri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Zadik Toker, miçing ayininin Paskalya Bayramı’nda tutulan ‘Büyük Oruç’un tam ortasına denk gelen zaman diliminde yapıldığını söyledi.

Kilise Yöneticisi Toker: “İsrail’in Filistin’e Yönelik Saldırılarını Kınıyoruz”

Her yıl Kayseri’nin ardından İskenderun ve Hatay’daki kiliselere de gittiklerini belirten Toker, “Ancak 6 Şubat’ta yaşanan asrın depreminden sonra gidemez olduk, maalesef oradaki yerler çok büyük hasar aldı. İnşallah önümüzdeki yıllarda oralarda tadilat olursa devam edeceğiz. Şükür buraya her yıl geliyoruz, ayinimizi yapıyoruz. İnsanların çoğunluğu İstanbul’dan ama Anadolu’dan gelenler de var. Eskilerimizi, atalarımızı anıyoruz, ölmüşlerimizin ruhu için dua ediyoruz” dedi. Toker, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına ilişkin de “Gazze’de kardeşlerimize yapılan zulmü şiddetle kınıyoruz. Kilise çıkışına doğru biz de Gazze’deki şehitler için burada dua edeceğiz. Kesinlikle kınıyoruz yapılanları” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.