DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050849-2,12%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çorum’da Ekonomiyle İlgili Mesajlar Verdi
  • Kolay Haber
  • Ekonomi
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Çorum’da Ekonomiyle İlgili Mesajlar Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çorum’da Ekonomiyle İlgili Mesajlar Verdi

ABONE OL
Mart 25, 2024 19:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan Çorum’da Ekonomiyle İlgili Mesajlar Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erdoğan’dan Enflasyon ve Ekonomi Açıklamaları

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Çorum mitinginde ekonomiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. En büyük sorun olarak gösterdiği enflasyon ve hayat pahalılığı konularında gerekli adımların atıldığını belirten Erdoğan, “Çorumlu kardeşlerim içlerini ferah tutsun. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda hızlı bir düşüş yaşayacağız. Enflasyonun düşmesi demek, pastanın büyümesi demektir. Pastanın büyümesiyle imkanlarımız da genişleyecek ve 85 milyonun tamamı bundan faydalanacak.” dedi.

Yeni Ekonomi Modeli ve Değişen Politikalar

Erdoğan, Kasım 2021’de katıldığı bir televizyon programında Türkiye’nin ‘yeni ekonomi modeline’ geçtiğini duyurmuştu. Yüksek faiz politikalarını terk ederek üretimi ve ihracatı destekleyen bir anlayış benimsediklerini belirten Erdoğan, “Benim alanım ekonomi, ben ekonomistim. Türkiye’yi yeni bir ekonomi modeliyle 2022 yılına taşıyoruz.” şeklinde konuşmuştu.

Değişen Politikalara Yönelik Eleştiriler

Erdoğan’ın 1,5 yıl boyunca uyguladığı politikalar, Haziran 2023 seçimlerinin ardından terk edildi. Bu değişiklik sonrasında gelen eleştirilere sosyal medyadan cevap veren Erdoğan, “Politikalarımızın olumlu etkilerini önümüzdeki aylarda görmeye başlayacağız.” açıklamasında bulunmuştu. Ancak o tarihte dolar kuru 10 lira 98 kuruşken, bugün 32 lira seviyelerini aşmış durumda.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.