DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çocuklarının Eğitimi, Yavaş Yaşlanma ile İlişkilendiriliyor

Çocuklarının Eğitimi, Yavaş Yaşlanma ile İlişkilendiriliyor

ABONE OL
Mart 4, 2024 21:07
Çocuklarının Eğitimi, Yavaş Yaşlanma ile İlişkilendiriliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

3 Nesilden 14 Bin 106 Katılımcı Üzerinde Yapılan Araştırma

ABD’deki Columbia Üniversitesi araştırmacıları, “Framingham Heart Study” kapsamında 1948’den bu yana 3 nesilden 14 bin 106 katılımcının verilerini inceleyerek, eğitimin yaşlanma süreci üzerindeki etkilerini araştırdı.

Yüksek Eğitim Alan Çocukların Yavaş Yaşlandığı Tespit Edildi

Araştırmacılar, çocukların eğitim seviyelerini ebeveynlerininkilerle karşılaştırarak, kardeşler arasındaki eğitim farklılıklarını da inceledi. Elde edilen verilerle, eğitim seviyesi yüksek olan çocukların daha yavaş yaşlandığı belirlendi.

Ölüm Riski Yüzde 7 Azalabilir

Araştırmacılar, katılımcıların ek olarak gördüğü her 2 yıllık eğitimin yaşlanma hızını %2 ila %3 oranında yavaşlatabileceğini ve bu durumun ölüm riskini yaklaşık %7 azaltabileceğini saptadı.

Eğitim Düzeyi ile Biyolojik Yaşlanma İlişkilendirildi

Eğitim düzeyi ile biyolojik yaşlanma ve yaşam süresi arasındaki ilişkinin incelendiği bu çalışma, ebeveynlerinden daha yüksek seviyede eğitim almış bireylerin daha yavaş yaşlandığını ve daha uzun süre sağlıklı yaşadığını gösterdi. Bu önemli çalışma, “JAMA Network Open” dergisinde yayımlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.