DOLAR 32,5643 0.23%
EURO 34,9629 -0.05%
ALTIN 2.447,800,49
BITCOIN 21024930,52%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’li Banu Özdemir beraat etti

ABONE OL
Temmuz 15, 2021 09:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İzmir’de 8 ay önce, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin merkezi ezan sistemine girerek hoparlörlerinden İtalyan halk şarkısı Çav Bella’yı çalmasının görüntülerini paylaştığı için 9 gün tutuklu kalan eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, beraat etti. Özdemir, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınıp, sevk edildiği 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’nce halkı alenen kin ve düşmanlığa tahrik etme’suçundan tutuklanmış, 9 gün cezaevinde kalmıştı. Savcı, Özdemir’in basın yoluyla halkı alenen kin ve düşmanlığa tahrik etme suçundan cezalandırılmasını talep etmiş, iddianame 50’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanmıştı. Davanın son duruşmasında mahkeme, Özdemir’in beraatine karar verdi.
Özdemir’in beraat ettiği haberini, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel duyurdu.
Yücel, “Camide şarkı çalınmasına tepki olarak sosyal medyadan paylaşım yapan arkadaşımız Banu Özdemir beraat etti. Türk yargısı önemli bir sınav verdi. Hukuka, yasaya ve adalete bağlı yargı mensuplarına selam olsun.” dedi. İzmir’de cami hoparlöründen ‘Çav Bella’ çalındı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.