DOLAR 32,5069 -0.06%
EURO 34,8223 -0.65%
ALTIN 2.439,790,16
BITCOIN %
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hemoroid Nedir, Evrelere Göre Belirtileri Nelerdir?

ABONE OL
Aralık 11, 2020 08:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hemoroid damar genişlemelerinden kaynaklanan bir hastalıktır. Bu damar genişlemeleri anüs etrafında olmaktadır ve hastalık halk dilinde basur olarak da bilinmektedir. Hastalığın evrelerine göre gösterdiği belirtiler değişmektedir.

  1. Aşamada görülen belirtiler: İlk aşama içerisinde çok ciddi belirtiler görülmemektedir. Daha çok pek belirgin olmayan kanamalar söz konusudur.
  2. Aşama: Bu aşamada kanamalar hissedilir hale gelir. Hastalar kendilerinde sorun olduğunu yavaş yavaş anlamaya başlar. Ikınma ile birlikte basur tespit edilebilir hale gelir.
  3. Aşama: Son aşamadan bir önceki aşama olan 3. Aşama içerisinde basur memeleri artık belirginleşmeye başlamaktadır. Hemoroid kaynaklı kanamaların arttığı bu aşamada makatta kızarıklıklar ortaya çıkabilir.
  4. Aşama: Son aşama olan 4. aşama hastalık kaynaklı sorunları son derece belirgin olarak hissedeceğiniz bir aşamadır. Kanamaların sayısı ve şiddeti artar ve basur memeleri dışarıdan da oldukça belirgin hale gelir.

Hemoroid tedavisi nasıldır, erken aşamalarda kendiliğinden düzelir mi?

Hemoroid için kullanılan birçok tedavi yöntemi mevcuttur. Erken aşamalarda tespit edilen hemoroidler için herhangi ameliyat veya dengi tedavi yöntemi kullanılmaktan ziyade daha basit yöntemler izlenebilir. Doktor tarafından verilecek ilaçları kullanarak, hayatınızda yapacağınız birkaç düzenlemeyle bu tedaviyi destekleyerek çözüme ulaşmaya çalışırsınız. Hayatınızda yapacağınız değişiklikler ise yeteri kadar su içmek ve beslenme düzeninizde basuru tetikleyecek yiyecekleri ortadan kaldırmak şeklindedir.

Tedavi uygulanması gereken hemoroidler için hemoroid tedavisi cerrahi müdahale ve ameliyatsız yöntemler olarak ayrılmaktadır.

 

Hemoroid tedavisini Climed kliniklerinde ameliyatsız olarak gerçekleştirin

Ameliyatlı ve ameliyatsız olarak gerçekleştirebileceğiniz hemoroid tedavisini Climed merkezlerinde ameliyatsız olarak kolayca olabilirsiniz. Peki bu ameliyatsız yöntemlerin cerrahi müdahaleye göre avantajları neler?

Cerrahi müdahale ile tedavi olduğunuz takdirde hastanede kalmanız gerekmektedir, hastane sonrasında ise uzun süreler istirahat etmeniz kaçınılmazdır. Ameliyatsız tedavi yöntemlerindeyse bunların hiçbirisine gerek yoktur. Modern teknolojiler eşliğinde (lazer teknolojisi, neolaser yöntemi…) oldukça basit bir şekilde hemoroid tedavisi olursunuz. Seçeceğiniz tedaviye göre tedavinin ardından 1 günlük süre sonrasında normal yaşamınıza dönme imkanına sahipsiniz. Tek yapmanız gereken muayene olmak ve tedavi almak.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ