DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Berkin Elvan 10. Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Berkin Elvan 10. Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

ABONE OL
Mart 11, 2024 20:07
Berkin Elvan 10. Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da Berkin Elvan’ı Anma Töreni

İstanbul Okmeydanı’nda, Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu aylarca komada kalan ve 11 Mart 2014’te 15 yaşındayken yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün 10’uncu yılında ailesi ve sevenleri tarafından Feriköy Mezarlığı’nda anıldı.

Yoğun Güvenlik Önlemleri Alındı

Çok sayıda polis, mezarlığın girişinde yoğun güvenlik önlemi aldı ve anmaya gelenlerin üstlerini aradı. Anmaya CHP heyeti, DEM Parti İBB Eş Başkan adayları Meral Danış Beştaş ile Murat Çepni, eski HDP Milletvekili Musa Piroğlu, İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı hukukçu Eren Keskin de katıldı. Ayrıca CHP heyeti Berkin’in mezarının başına karanfil bıraktı.

Anne ve Abla’dan Dokunaklı Konuşmalar

Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başlayan törende Berkin’in mezarı başına gelen anne Gülsüm Elvan, “Bebeğim, kalk annem. 10 sene oldu yetmedi mi annem? Berkin, seni özledim annem. Tam 10 yıl oldu onu koklamayalı, ona sarılmayalı, onunla konuşmayalı. 10 yıldır ‘Adalet’ dedim olmadı. Adaletsizliğe uğradı. Katillere sesleniyorum çocuklarını öperken çocuklarına sarılırken benim çocuğumu hatırlasın. Acımız git gide katlanıyor, öfkemiz katlanıyor. 10 yıldır onsuzum” dedi.

Berkin’in ablası Gamze Elvan ise aile adına bir mektup okuyarak, Berkin’in yaşayamadıklarını anlattı. Mektupta, Berkin’in yokluğunun onuncu yılında hissedilen acı ve özlem vurgulandı.

Berkin Elvan’ın anma töreni, onun adalet arayışını ve hala sürmekte olan acısını yürekleri dağlayan bir atmosferde gerçekleşti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.