DOLAR 32,3460 -0.05%
EURO 34,8856 0.25%
ALTIN 2.396,21-0,01
BITCOIN 19829314,57%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakanlık, Yeni Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği ile Ortak Yazılı Sınavları Düzenliyor
  • Kolay Haber
  • Eğitim
  • Bakanlık, Yeni Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği ile Ortak Yazılı Sınavları Düzenliyor

Bakanlık, Yeni Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği ile Ortak Yazılı Sınavları Düzenliyor

ABONE OL
Şubat 6, 2024 15:11
Bakanlık, Yeni Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği ile Ortak Yazılı Sınavları Düzenliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yeni Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği, 9 Eylül 2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bu yönetmelik çerçevesinde, ülke genelinde, il, ilçe ve okul düzeyinde ortak yazılı sınavlar yapılacak. Bu sınavlar, il sınıf veya alan zümreleri tarafından hazırlanan konu soru dağılım tabloları doğrultusunda uygulanacak.

Konu Soru Dağılım Tabloları Yayımlandı

Yeni yönetmelik gereği, ikinci dönem başında il sınıf ve alan zümreleri, ölçme değerlendirme merkezi müdürlüğünün görüşünü alarak konu soru dağılım tablolarını hazırlayacak. Bu kapsamda, temel eğitim ve orta öğretimdeki farklı branş ve düzeylerde “konu soru dağılım tabloları” yayımlandı. Bu tablolar, örnek oluşturması açısından il sınıf ve alan zümrelerine rehberlik edecek.

Örnek Senaryolar ve Soru Çözümleri Yayımlanacak

İl sınıf ve alan zümreleri, yayımlanan konu soru dağılım tabloları örnekleri temelinde kendi tablolarını oluşturacak. İkinci dönemde yapılacak ortak yazılı sınavlar için ise örnek senaryolar ve soru örnekleri, soru çözümleri ile birlikte https://odsgm.meb.gov.tr/ adresinde yayımlanacak. Bu kaynaklar, öğretmenlere ve öğrencilere rehberlik etmek amacıyla hazırlanmıştır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.