DOLAR 32,3813 -0.13%
EURO 34,7538 -0.16%
ALTIN 2.408,95-1,06
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

LGS Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Açıklanacak?

LGS Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Açıklanacak?

ABONE OL
Nisan 17, 2024 18:10
LGS Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Açıklanacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MEB Tarafından Tarih Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek öğrencilerin merakla beklediği sınav giriş belgelerinin ne zaman yayınlanacağını duyurdu.

24 Mayıs’tan İtibaren Alınacak

LGS kılavuzuna göre, fotoğraflı sınav giriş belgeleri 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren elektronik ortamdan okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek.

Sınav Tarihi ve Detayları

LGS sınavı 2 Haziran Pazar günü yapılacak. Sınavda Türkçe, TC. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru yer alacak.

Yanlış Cevaplar ve Puanlama

Sınavda yanlış cevaplar doğru cevaplarla karşılaştırılarak değerlendirilecek. Her öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak. Bu puanlama sistemiyle öğrencilerin başarıları belirlenecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.