DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

LGS Başvuru Tarihi ve Detayları Açıklandı

LGS Başvuru Tarihi ve Detayları Açıklandı

ABONE OL
Mart 17, 2024 18:10
LGS Başvuru Tarihi ve Detayları Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

LGS Başvuru Süreci ve Detayları

Milyonlarca öğrencinin katıldığı LGS için başvuru süreci 11 gün boyunca devam edecek. Öğrenciler, başvurularını elektronik ortam üzerinden yapabilecekler ve başvuruları okul müdürlerinin onaylaması gerekecek.

LGS Başvuru Tarihi ve Şekli

LGS kapsamında 2 Haziran’da yapılacak merkezi sınav başvuruları, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında “e-Okul” üzerinden isteğe bağlı olarak gerçekleştirilecek. Öğrenciler, başvurularını e-Okul üzerinden elektronik ortamda yapabilecekler.

LGS Başvuru Ücreti ve Giriş Belgeleri

LGS başvurusu, isteğe bağlı olacak ve başvuru yapan öğrencilerden hiçbir ücret alınmayacak. Sınav giriş belgeleri ise 24 Mayıs 2024’ten itibaren elektronik ortamdan okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenecek ve öğrencilere teslim edilecek.

LGS Sınavı Tarihi ve Formatı

2024 LGS sınavı 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Birinci oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak.

LGS Sınav Sonuçları

Sınav sonuçları 28 Haziran 2024 tarihinde www.meb.gov.tr internet sitesinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.