DOLAR 32,5104 0.38%
EURO 34,7512 0.42%
ALTIN 2.399,030,80
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YÖK, YTB ve Maarif Vakfı Arasında Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı
  • Kolay Haber
  • Eğitim
  • YÖK, YTB ve Maarif Vakfı Arasında Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı

YÖK, YTB ve Maarif Vakfı Arasında Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı

ABONE OL
Nisan 5, 2024 18:10
YÖK, YTB ve Maarif Vakfı Arasında Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksek Öğretim Kurulu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Türkiye Maarif Vakfı Arasında İş Birliği

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Türkiye Maarif Vakfı arasında eğitim alanında iş birliğini güçlendirmek amacıyla bir protokol imzaladı.

İmza Törenine Yüksek Düzeyde Katılım

YÖK Başkanlığı’nda gerçekleştirilen imza törenine YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YTB Başkanı Abdullah Eren, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün ve YÖK üyeleri katıldı. Özvar, törende yaptığı konuşmada Türk yükseköğretim sistemini küresel ölçekte daha saygın hale getirmek için yoğun çaba gösterdiklerini vurguladı.

Uluslararası İş Birlikleri ve Eğitim Diplomasisi

Özvar, uluslararası alanda eğitim alanında iş birliğine vurgu yaparak, bilim diplomasisine önem verdiklerini belirtti. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Maarif Vakfı ile güçlerini birleştirerek eğitim alanında yeni dinamikler kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yükseköğretimde Geniş Kapsamlı İş Birlikleri

Özvar, Türkiye’nin yükseköğretim alanında uluslararası ilişkilerini geliştirmeye devam ettiğini ve yeni iş birlikleri tesis ettiğini belirtti. Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı’nın (TR-YÖS) uygulanacağı ülke sayısını 52’ye çıkararak uluslararası öğrenci alımını artırmayı hedeflediklerini açıkladı.

İmza töreninin ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YTB Başkanı Abdullah Eren ve Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün, iş birliği protokolünü imzaladılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.