DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2053814-1,00%
İstanbul
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alman Demir Yolları, Makinistlerin Greve Başlamasını Durdurmak İçin Mahkemeye Başvurdu
  • Kolay Haber
  • Ekonomi
  • Alman Demir Yolları, Makinistlerin Greve Başlamasını Durdurmak İçin Mahkemeye Başvurdu

Alman Demir Yolları, Makinistlerin Greve Başlamasını Durdurmak İçin Mahkemeye Başvurdu

ABONE OL
Mart 11, 2024 19:05
Alman Demir Yolları, Makinistlerin Greve Başlamasını Durdurmak İçin Mahkemeye Başvurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alman Demir Yolları, Frankfurt İş Mahkemesine Başvurdu

Alman Demir Yolları (Deutsche Bahn), makinistlerin yarın başlatacağı grevin durdurulması için Frankfurt İş Mahkemesine başvurdu. Şirket, Alman Makinistler Sendikası’nın (GDL) grevi durdurmak amacıyla ihtiyati tedbir kararı için acil bir başvuru yaptı.

Makinistlerin Sık Sık Grev Kararı Aldığı Eleştirisi

Alman Demir Yolları, GDL’nin 22 saat önceden grev kararı almasını eleştirerek, makinistlerin son 4 ay içinde 6’ncı kez yapılacak grevinin “yolcu ve yük hizmetini kesintiye uğratacağı” gerekçesiyle yasal olarak engellenmesini istiyor. Frankfurt İş Mahkemesi, geçen yıl Alman Demir Yolları’nın aynı talebini reddetmişti.

Makinistlerin Talepleri ve Grev Süreci

GDL, ücretlerde artış ve çalışma saatlerinin düşürülmesi talepleriyle Alman Demir Yolları ile anlaşmazlık yaşıyor. Makinistler, maaşlara zam ve çalışma saatlerinin haftada 38 saatten 35 saate düşürülmesini istiyor. Şirket ise maaşlara artış önerirken çalışma saatlerinde esneklik sağlamak istiyor.

Alman Ekonomi Enstitüsü (IWKöln) demir yolu grevinin ekonomik üretimde günde yaklaşık 100 milyon avroluk kayba yol açacağını duyurdu. Ülkede bazı siyasetçiler ise uzun süreli grevlerin önlenmesi için yasaların değiştirilmesi çağrısında bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.