DOLAR 32,3890 -0.12%
EURO 34,6439 -0.53%
ALTIN 2.389,28-1,87
BITCOIN 1947016-4,55%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YSK, DEM Parti’den Abdullah Zeydan’a Mazbata Kararını Onayladı
  • Kolay Haber
  • Gündem
  • YSK, DEM Parti’den Abdullah Zeydan’a Mazbata Kararını Onayladı

YSK, DEM Parti’den Abdullah Zeydan’a Mazbata Kararını Onayladı

ABONE OL
Nisan 3, 2024 20:06
YSK, DEM Parti’den Abdullah Zeydan’a Mazbata Kararını Onayladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van İl Seçim Kurulu’nun Kararı YSK’ya Taşındı

Van İl Seçim Kurulu Başkanlığı, DEM Partili Abdullah Zeydan’ın seçime yeterliliği olmadığı gerekçesiyle seçilmemiş sayılmasına karar verdi. Bunun üzerine DEM Parti, Van İl Seçim Kurulu’nun bu kararını YSK’ya taşıdı.

YSK, Kararını Verdi

YSK, gündem toplantısında DEM Parti’nin itirazını ele aldı. Yüksek Seçim Kurulu, oy çokluğuyla karara vararak mazbatanın Abdullah Zeydan’a verilmesine hükmetti. Karara ilişkin YSK önünde açıklama yapan DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, YSK’nin oy çokluğuyla itirazları kabul ettiğini ve kararın kesin olduğunu belirtti.

İlk Açıklama DEM Parti’den Geldi

Mehmet Rüştü Tiryaki, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararlarının kesin olduğunu ve herhangi bir itiraz olanağı olmadığını vurgulayarak, mazbatanın Abdullah Zeydan’a verileceğini söyledi.

Büyük Kriz ve Olaylar

Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının geri alınması AKP adayı Abdulahat Arvas’a verilmesi üzerine DEM Partililer durumu protesto etmişti. Bu durum büyük bir krize yol açmış, olaylara emniyet güçleri müdahale etmiş ve çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.