DOLAR 32,2133 0.08%
EURO 35,0099 0%
ALTIN 2.504,25-0,23
BITCOIN 22982996,98%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karabük’te Gabonlu Üniversite Öğrencisi Olayı

Karabük’te Gabonlu Üniversite Öğrencisi Olayı

ABONE OL
Nisan 29, 2024 20:19
Karabük’te Gabonlu Üniversite Öğrencisi Olayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Soruşturma ve Gelişmeler

Karabük Filyos Çayı’nın Yeşilköy mevkinde geçen yıl 26 Mart’ta Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın cansız bedeni bulundu. Şüpheli ölüm ile ilgili soruşturma başlatıldı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, Dina’nın ana yolda bir otomobilden inip, koşarak çalılıklara gittiğini tespit etti.

Şüpheliler ve İddialar

Cesedinde morluklar bulunan Dina’nın para karşılığı cinsel ilişki talebi içeren mesajlar aldığı, annesine Karabük’ten gitmek istediğini söylediğine dair mesajlar ve ses kayıtları ortaya çıktı. 3’ü Gabon uyruklu 8 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasından 5’i serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Dursun Acar ise 4’üncüsünde tutuklandı.

Dava ve Gelişmeler

Dursun Acar hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ‘cinsel istismar’ suçlamasından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın 3’üncü duruşması için adliyeye gelenler arasında Gabon Büyükelçisi ve Dina’nın ailesi de bulunuyordu. Duruşma sırasında ailenin ve avukatlarının adalet talepleri ön plana çıktı.

Mahkeme Süreci

Tutuklu sanık Dursun Acar, suçlamaları reddederek kendini savundu. Dina’nın ailesinin avukatları ise sanığın çelişkili ifadeleri ve eksikliklerin giderilememesi nedeniyle tutukluluğun devamını talep etti. Duruşma sonunda sanığın tutukluluk haline karar veren mahkeme heyeti, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Dina’nın son bulunduğu apartmanda keşif yapılmasına yönelik talep ise reddedildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.