DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21592552,61%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’de Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri Coşkuyla Başladı

Edirne’de Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri Coşkuyla Başladı

ABONE OL
Mayıs 4, 2024 21:20
Edirne’de Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri Coşkuyla Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağanağa Rağmen Şenlikler Akşam Saatlerinde Başladı

Edirne’de 4-5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen Kakava ve Hıdrellez şenlikleri, şehir merkezindeki Er Meydanı’nda yoğun yağmur nedeniyle öğle saatlerinden sonra başladı. Şenliklerin yapıldığı Sarayiçi yarımadasındaki festival alanında dans grupları ve Roman vatandaşlar, renkli gösterileriyle katılımcıları coşturdu.

Dilekler Ağaca Asıldı, Danslarla Coşku Tavan Yaptı

Şenliğin vazgeçilmezi dilek ağacı, vatandaşların festivale renk kattığı bir diğer detay oldu. Renkli kağıtlara yazılan dilekler, ağaca asılarak gelecek için temenniler dile getirildi. Bazı katılımcılar ise dileklerini yazarken dans ederek ve fotoğraf çekilerek eğlencenin tadını çıkardı.

Şenlik Katılımcıları Heyecanlarını Paylaştı

Şenliğe katılan Oğuzhan Konuk, “Edirne’de her gün böyle olduğu için alışığız. Hava durumu bugün biraz engelledi ama sonunda başladı. Eğlenmeye geldik, 9/8’lik şarkılarla coşacağız. Yarın dileklerimizi dileyeceğiz, ateşi yakacağız. Dileklerimiz hem bizim hem de sevdiklerimiz için olacak” dedi. Roman mahallesinden Tuncay Derebeyi ise coşkuyu anlatarak, “Kakava’nın başlaması bizi çok mutlu ediyor. İçimizde büyük bir coşku var. Gelmek isteyen herkesi buraya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Şenliğe ailesiyle katılan Ulviye Kara da, “Çoluk çocuğumuzla her yıl Kakava’yı kutluyoruz, çok mutluyuz. Yarın güzel kıyafetlerimizi giyip oynamaya devam edeceğiz” dedi.

Kakava Ateşi Yarın Yakılacak

Festival, yarın büyük Kakava ateşinin yakılmasıyla devam edecek. Gün boyunca sürecek etkinliklerin ardından pazartesi sabahı, Tunca Nehri kıyısında dileklerin tutulup ağaçlara asılıp nehre atılacağı belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.