DOLAR 32,5059 0.03%
EURO 34,9262 -0.24%
ALTIN 2.441,510,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Kolay Haber
  • Gündem
  • Türkiye’den Beyaz Saray’ın operasyon açıklamasına ilk tepki

Türkiye’den Beyaz Saray’ın operasyon açıklamasına ilk tepki

ABONE OL
Ekim 7, 2019 06:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyaz Saray’ın “Türkiye, kısa süre sonra Suriye’nin kuzeyine operasyon düzenleyecek. ABD kuvvetleri bu operasyonu desteklemeyecek ve dahil  olmayacak“ açıklamasına Türkiye’den ilk tepki Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesine dair Beyaz Saray’dan bir açıklama geldi. Açıklamada, “Türkiye, kısa süre sonra Suriye’nin kuzeyine operasyon düzenleyecek. ABD kuvvetleri bu operasyonu desteklemeyecek ve dahil  olmayacak“ denildi. 

“Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü yoktur”
Konuya ilişkin ilk açıklama , Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi. Kalın, Twitter’den yaptığı paylaşımda, “Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde güvenli bölgenin iki amacı vardır: Terör unsurlarını temizleyerek sınırlarımızı güvence altına almak ve mültecilerin güvenli bir şekilde dönüşünü sağlamak. Türkiye güçlüdür ve kararlıdır” dedi. 

Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde güvenli bölgenin iki amacı vardır: Terör unsurlarını temizleyerek sınırlarımızı güvence altına almak ve mültecilerin güvenli bir şekilde dönüşünü sağlamak.
Türkiye güçlüdür ve kararlıdır.

— Ibrahim Kalin (@ikalin1) October 7, 2019

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.