DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2042647-1,07%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tüketicilerin Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Tüketicilerin Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri

ABONE OL
Mart 14, 2024 19:09
Tüketicilerin Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüketiciyi Koruma Haftası Kapsamında Yaşanan Sorunlar

Tüketiciler Konfederasyonu (TÜKON) Genel Başkanı Aziz Koçal, Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında tüketicilerin en çok online alışverişler, GSM ve internet abonelikleri, özel okul fiyatları ve mobilya siparişleriyle ilgili sorunlar yaşadığını belirtti.

Online Alışverişlerde Yaşanan Sorunlar

Koçal, online alışverişlerde ürünlerin teslim edilmemesi, alakasız ürünlerin gönderilmesi, ücret iadesinin yapılmaması gibi sorunlarla karşılaşıldığını vurguladı. Ayrıca, elektronik ürünlerde kargo süreçlerinin aksaması ve cayma hakkının reddedilmesi gibi şikayetlerin arttığını belirtti.

GSM ve İnternet Abonelikleri Sorunları

GSM ve internet aboneliklerinde taahhüt süresi bitmeden zamlı tarifelere geçiş, yanıltıcı bilgilendirme ve cayma bedelleri gibi sorunlar tüketicileri mağdur etmeye devam ediyor.

Özel Okul Fiyatları ve Mobilya Siparişlerindeki Sorunlar

Son dönemde özel okul fiyatlarına yönelik şikayetlerin arttığını belirten Koçal, mobilya siparişlerinde eksik ve kusurlu teslimatlar, gecikmelerin tüketicileri olumsuz etkilediğini ifade etti.

Tüketicilere Çözüm Önerileri

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, tüketicilere haklarını aramaları konusunda cesaretlendirerek, tüketici hakem heyetleri ve mahkemelerine ücretsiz başvuru yapabileceklerini hatırlattı.

Deniz, tüketicilere mağduriyet yaşadıklarında e-devlet üzerinden de başvuru yapabileceklerini ve haklarını aramaları gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.