DOLAR 32,4563 -0.11%
EURO 34,7508 -0.66%
ALTIN 2.434,83-0,04
BITCOIN 2063202-1,30%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sultanlar yoğun mesaide

ABONE OL
Nisan 20, 2021 07:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

021 yılında Milli Takımlar Faaliyetleri kapsamında yoğun bir çalışma dönemine girecek olan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, bu yıl sırasıyla; FIVB Voleybol Milletler Ligi, Tokyo Olimpiyat Oyunları ve CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda mücadele edecek.

ANKARA (Anayurt) – 2021 yılında Milli Takımlar Faaliyetleri kapsamında yoğun bir çalışma dönemine girecek olan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, bu yıl sırasıyla; FIVB Voleybol Milletler Ligi, Tokyo Olimpiyat Oyunları ve CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda mücadele edecek.

FIVB VOLEYBOL MİLLLETLER LİGİ

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2021 yılındaki ilk sınavını Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen Voleybol Miletler Ligi’nde verecek. Organizasyon, dünya genelinde devam eden koronavirüs pandemisi sebebiyle fanus sistemiyle İtalya’nın ev sahipliğinde Rimini’de düzenlenecek.

25 Mayıs -25 Haziran 2021 tarihleri arasında düzenlenecek organizasyonda Millilerimiz; Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Belçika, Brezilya, Çin, Dominik Cumhuriyeti, Güney Kore, Hollanda, İtalya, Japonya, Kanada, Polonya, Rusya, Sırbistan ve Tayland ile mücadele edecek.

FIVB Voleybol Milletler Ligi’nde her takım, 15 maç oynayacak. Oynanan karşılaşmaların ardından puan cetvelinde genel sıralamada ilk 4’te yer alan ülkeler, finallerde mücadele etme hakkı elde edecek. 2021 Voleybol Milletler Ligi Finalleri, 24-25 Haziran 2021 tarihlerinde oynanacak.

FIVB Voleybol Milletler Ligi, 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi nedeniyle yapılamamıştı. 2018 yılından bu yana Voleybol Milletler Ligi adıyla düzenlenen organizasyonda Türkiye, 2018’de ikincilik, 2019’da dördüncülük elde etti.

TOKYO OLİMPİYAT OYUNLARI

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 23 Temmuz –8 Ağustos 2021 tarihlerinde Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’nda B Grubu’nda yer alıyor. Filenin Sultanları, B Grubu’nda son olimpiyat şampiyonu Çin’in yanı sıra A.B.D., Arjantin, İtalya ve Rusya ile mücadele edecek. Ev sahibi Japonya’nın bulunduğu A Grubu’nda ise; Sırbistan, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Kenya ve Güney Kore yer alıyor.

Millilerimizin Tokyo Olimpiyatları’ndaki maç programı şu   şekilde:

25 Temmuz 2021

TSİ 10.25 Çin – Türkiye

27 Temmuz 2021

TSİ 10.25 İtalya – Türkiye

29 Temmuz 2021

TSİ 15.45 A.B.D. – Türkiye

31 Temmuz 2021

TSİ 08.20 Arjantin – Türkiye

2 Ağustos 2021

TSİ 08.20 Rusya – Türkiye

Lig usulüne göre oynanacak grup karşılaşmaların ardından sıralamada ilk 4’te yer alan ülkeler, adlarını çeyrek finale yazdıracak.

AVRUPA VOLEYBOL ŞAMPİYONASI

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Voleybol Milletler Ligi ve Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın adından 19 Ağustos-05 Eylül 2021 tarihleri arasında Sırbistan, Bulgaristan, Romanya ve Hırvatistan’ın ev sahipliğiyle ortaklaşa düzenleyeceği 2021 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda mücadele edecek. Avrupa Şampiyonaları’nda son yıllarda önemli başarılara imza atan Filenin Sultanları, 2017’de bronz, 2019’da da gümüş madalyanın sahibi oldu.

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın başantrenörü Giovanni Guidetti, 2021 yılı için açıklanan A Milli Takım kadrosunun ardından Türkiye Voleybol Federasyonu’nun resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.

İtalyan başantrenör yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Voleybol adına oldukça tempolu bir yaz dönemi bizi bekliyor. Sırasıyla Voleybol Milletler Ligi, Tokyo Olimpiyat Oyunları ve Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edeceğiz. Sezon boyunca sporcuların performansını titiz bir şekilde gözlemledik. Covid-19 pandemisinde oyun oynamayı tecrübe ettik. Tüm bu gözlem ve tecrübelerimizle birlikte, pek çok unsuru göz önünde bulundurarak milli takım oyuncu seçimlerimizi iki grup şeklinde planladık.

1.gruptaki sporcularımız ilk turnuvamız olan Voleybol Milletler Ligi’nde oynayacak. Sporcularımızı Olimpiyat Elemeleri’nden, milli takım kadrosuna ve gelişimine sağladıkları katkılardan dolayı zaten tanıyoruz. Kadroda bir de bu sezon Misli.com Sultanlar Ligi’nde başarılı performans sergileyen, milli takıma katkı sağlayabileceğini düşündüğümüz oyuncular yer alacak.

Bu grubun dışında oluşturduğumuz ikinci bir grup daha var. 2. grupta ise sezon boyunca ligde iyi performans gösteren milli takımda olma şansı daha az veya hiç bulunmayan oyuncular var. Önümüzdeki kamp dönemi ile milli takımdaki çalışma sistemimizi ve bizi öğrenip tanımaya başlayacaklar.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.